Generic filters
Exact matches only

Sve o pilinzima za telo

Odabir pravog pilinga za telo je malo zahtevniji zadatak nego što se to u prvi mah čini.

pi 1

Veoma je važno biti posebno obazriv kada kupujete neki preparat koji je i iole abrazivnog dejstva. Stoga, bitno je da imate sve potrebne informacije pre nego što odete u kupovinu ovog dela kozmetke.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći prilikom odabira savršenog pilinga za vas.

Ukoliko imate osetljivu kožu, opredelite se za neki šećerni piling za telo. Nije loše da u tom slučaju potražite neki preparat ove namene sa natpisom sugar scrub. Izbegavajte pilinge za telo koje su na bazi soli, jer je jedna od njihovih glavnih karakteristika detoksikacija, a takvi sastojci lako mogu iziritirati osetljivu i suvu kožu.

Ukoliko ste skloni pojavi akni na koži tela, npr. na leđima, ramenima ili dekolteu, odaberite piling za telo koji sadrži aktivne sastojke kao što su glikolna ili salicilna kiselina. Potražite one pilinge koji među na listi sastojaka sadrže stvake glycolic acid ili salicylic acid.

Ako želite da piling radite često, potražite preparat sa finim i sitnijim granulama. To znači da vam treba neki blagi piling (eng. mild scrub). Ukoliko vam treba piling za grublju ili zadebljalu kožu, potražite neki piling sa krupnijim granulama, kao što je recimo onaj sa mlevenim košticama kajsije ili zrncima morske soli.

Ukoliko imate izuzetno suvu kožu, odlučite se za neki piling za telo koji sadrži esencijalna biljna ili mineralna ulja, a možete odabrati i bilo koji piling na bazi hidratantne kreme. Za masniju kožu, mnogo su bolji pilinzi sa prirodnim sastojcima, kao što je ovseno brašno ili ovsena kaša, papaja, limun,… Vama bi posebno prijali pilinzi koji se mogu napraviti kod kuće od namirnica koje imate u frižideru. Bez mnogo ulja, naravno.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...