Svakodnevne navike koje uzrokuju masni stomačić

Dakle, kupili ste prelep bikini, međutim, imate mali problem – kako sakriti masne naslage na stomaku. Navodimo vam koje to svakodnevne navike uzrokuju masni stomačić.

sstt

Naredne dve nedelje ih izbegavajte i možda ipak u punom sjaju zablistate u novom bikiniju!

1. Svakodnevno konzumiranje gaziranih pića

Ne prođe ni jedan dan, a da ne popijete neko gazirano piće? Ako je tako, definitivno ne činite uslugu svome telu. Istraživanja dokazuju da se konzumiranjem gaziranih pića pet puta brže nakupe masne naslage u struku. Razlog tome je što je u tim pićima visoka koncentracija šećera koja vas podstiče da više jedete. Dakle, da ugasite žeđ, posegnite za zdravim, svežim voćnim sokovima, ili čašom vode s kriškom limuna i metvice.

2. Korišćenje velikog tanjira za obroke

Bilo da jedete negde gde je švedski stol, ili imate normalan obrok kod kuće, obratite pažnju na veličinu tanjira. U anketi sprovedenoj među gojaznim osobama, otkriveno je da oni više vole veće tanjire, jer ima mesta za više hrane. Pitate se kakve to veze ima sa salom oko stomaka? Kada imate veći prostor za „natrpati“ hranu, verovatno je da ćete i pojesti više nego što vam treba, a to dovodi do pohranjivanja viška masti u telu.

3. Večera u kasne sate

Iako je istina da vaše telo sagoreva neke masnoće dok spavate, to možda neće biti u potpunosti izvedivo ako idete u krevet punog želudca. Osim masnih naslaga, kasna večera može uzrokovati i probavne smetnje. Zato preporučujemo male obroke uveče, i najmanje tri sata pre spavanja.

4. Emocionalno hranjenje

Tužni ste, ljuti ili uzrujani i jedini „lek“ vam je tegla nutele ili kilogram sladoleda? Verujte, nakon toga se nećete osećati bolje, nećete popravit ništa, a jedino šta ćete dobiti je mast tamo gde je ne želite. Umesto hrane, popijte čašu vode, razgovarajte s prijateljem, ili krenite u opuštajuću šetnju. Neka vaša terapija bude bilo šta osim hrane.

5. Često konzumiranje namirnica s niskom koncentracijom masnoće

Opšte je razmišljanje kako hrana i pića s više masnoća automatski povećavaju pohranjenu masnoću u vašem telu. Istina je, mononezasićene masti nisu loše za vas. Ako ništa drugo, namirnice kao što su avokado, maslinovo ulje i semenke su izvrsne u uklanjanju masnoća sa stomaka.

6. Malo sna

U idealnom slučaju, odrasli bi trebali spavati sedam do devet sati. Ako malo spavate, nivo kortizola (hormona stresa) raste i uzrokuje želju za slatkim. Za održavanje normalnog nivoa hormona stresa – potrudite se da spavate dovoljno.

7. Nedostatak proteina u redovnoj ishrani

Uskraćujete li organizmu hranu bogatu belančevinama? Zdrave odrasle osobe trebaju konzumirati barem 20 – 25 grama proteina u svakom obroku, iako to zavisi i od nivoa aktivnosti i veličini tela. Povećanjem unosa proteina, uravnotežit ćete nivo šećera u krvi. Proteini pomažu u kontroli hormona koji povećavaju apetit. Preporučujemo školjke,ćuretinu, piletinu bez kože, losos i jaja. To su najbolje opcije zbog niske masnoće i visoke koncentracije proteina – super kombinacija za mršavljenje.

Izbjegavajte ovih 7 loših navika i na pravom ste putu. Srećno!

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...