Svakodnevne loše navike uništavaju izgled kože

Koža je najveći organ i prema njenom izgledu i zdravlju možemo doneti zaključke kakvog je zdravlja naš celokupno organizam.

mko

Nega kože počinje iznutra. Uravnoteženom ishranom, redovnom fizičkom aktivnošću i usvajanjem zdravih navika obezbedićete koži zdravlje i lepotu.

Nastanak znakova starenja kože je neizbežan, ali postoje navike koje mogu uzrokovati njihov prevremeni nastanak. S tim navikama biste trebali svakako prestati. Promene nećete moći uvesti odmah, ali svakako polako započinjite.

Žvakanje žvakaćih guma

Žvakanje žvakaćih guma podstiče neprestano ponavljanje istih pokreta lica. Osobe koje konstantno žvaću žvakaće gume podstiču stvaranje bora kod uglova usana, ali i smanjenje elastičnosti kože na dnu čeljusti.

Jednom kada se te bore počnu formirati, jako ih je teško ukloniti. Jednostavno rešenje je korišćenje drugih načina osvežavanja daha. Sve je bolje od žvakaćih guma.

Spavanje na stomaku

Neprestano pritiskanje lica uz jastuk uzrokuje stvaranje bora. Najbolje je da spavate na leđima. Stavite jastuk ispod kolena jer ćete tako sprečiti okretanje na bok.

Koristite posteljinu od mekog materijala koji se lako ne gužva jer ćete na taj način sprečiti boranje kože tokom spavanja. San služi za obnovu i regeneraciju tkiva, ali je način na koji spavate i vrsta posteljine vrlo važna.

Pušenje

Postoje brojni razlozi zbog kojih treba prestati pušiti, a jedan od njih je i prevremeno starenje kože. Zbog pušenja izgledate starije jer smanjuje dotok krvi u kožu.

Vaše ćelije ne dobijaju dovoljno kiseonika ni hranljivih materija koje su im potrebne za regeneraciju. Hemikalije iz cigareta smanjuju nivo elastina, a pokreti lica tokom pušenja uzrokuju nastanak bora oko usta.

Konzumirate šećer

Svi već znamo da prekomerna konzumacija šećera škodi vašoj liniji, ali istraživanja su pokazala da šećer narušava zdravlje i izgled kože. Šećer neće prouzrokovati samo bubuljice, već i bore.

Šećer počinje da sabotira proizvodnju kolagena i elastina koji su zaslužni za održavanje kože mladolikom i elastičnom. Konzumirajte šećer umereno i što češće izaberite prirodne izvore šećera.

Malo sna

Manjak sna prvo počinjemo primećivati na koži i nivou energije. Spavanje je neophodno za obnovu tkiva i proizvodnju kolagena i elastina.

Manjak sna će uzrokovati nastanak podočnjaka, bubuljica, akni, bora i proširenje pora. Neispavanost se na licu odmah vidi. Iako su simptomi manjka sna prolazni, hronična neispavanost može uzrokovati trajne probleme sa zdravljem i izgledom kože.

Manjak unosa vode

Hidratizirano telo je zdravo telo. Hidrirana koža je zdrava i lepa koža. Kožu svakako treba hidratizovati spolja, ali je unos vode znatno važniji.

Svaka ćelija u telu je sačinjena od vode, uključujući i ćelije kože. Kada ćelije kože nemaju dovoljno vode, odmah ćete početi da primećuje manjak proizvodnje sebuma, proširenje pora i smanjenje elastičnosti kože.

Komentari
Loading...