Susamovo ulje za vaše zdravlje

Susamovo ulje ima mnoge zdravstvene prednosti za vas. Susamovo ulje nije na listi najzdravijih ulja, ali bez obzira na to susamovo ulje ima dosta koristi.

sezamovi

Ovde su neke od njegovih prednosti.

Zdravo srce

Ulje susamovih semenki sadrži element koji se zove susamol i koji je antioksidans i koji ima anti-upalna svojstva. Susamol podstiče dobro zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Ulje bogato proteinima

Vrlo je retko za ulje da sadrži proteine. Ali, ulje susamovih semenki sadrži 4,5 do 5 grama proteina po unci.

Sprečava dijabetes

Susamovo ulje ima visoku koncentraciju magnezijuma koji pomaže u zaštiti vašeg tela od otpornosti na inzulin što zauzvrat sprečava dijabetes.

Pomaže zdravlje kostiju

Susamovo ulje sadrži cink koji je vrlo bitan mineral. Cink je odgovoran za održavanje gustoće kostiju. Zato je veoma važno da žene koriste susamovo ulje.

Rešava probavne probleme

Susamovo ulje je svetlo i puno lakše za probavu u odnosu na teška ulja poput ulja senfa ili kokosovog ulja. Ovo ulje je takođe vrlo korisno za vaše debelo crevo.

Snižava krvni pritisak

Magnezijum u susamovom ulju je odgovoran za snižavanje povišenog krvnog pritiska. U slučaju dijabetičara koji takođe imaju visok krvni pritisak, susamovo ulje je vrlo učinkovito.

Dobro za oralno zdravlje

Prednosti susamovog ulja za vaše oralno zdravlje su neusporedive. Susamovo ulje ima sposobnost da smanji bakterije u ustima.

Pruža zaštitu od raka

Osim antioksidativnih svojstava, susamovo ulje takođe sadrži spojeve koji pomažu čelijama u borbi protiv raka.

Komentari
Loading...