Generic filters
Exact matches only

Surutkom do lepe i zdrave kose

Pored toga što je vrlo korisna kao piće za sveopšte zdravlje, surutku možete i nanositi na kosu.

434

Vrlo je dobro sa njom finalno ispirati kosu. Jednu šoljicu nanesite na kosu, držite 15 minuta (protiv peruti i više od pola sata) i posle operete blagim šamponom.

Surutka rešava problem peruti jer je bogata vitaminima i proteinima koji hrane kosu. Jača je i hidrira, ublažava iritaciju i svrab temena. Uklanja perut i pomaže obnovljanje kože temena, jer deluje i antibakterijski. Važno je da je utrljate u teme, ali nanesite je i duž cele kose, jer će ona postati meka i svilenkasta. Umesto surutke u ovim receptima možete koristiti i domaće kiselo mleko.

1. Recept

Pomešajte 1 šolju surutke (ili kiselog mleka) sa 1 jajetom. Umutite dobro, pa tu smesu utrljajte na teme i duž pramenova. Umotajte, pričvrstite kosu šnalom i ostavite da deluje pola sata. Operite kosu blagim šamponom (najbolje dva puta, a možete upotrebiti i malo svežeg limunovog soka da biste uklonili miris surutke).
A biber? Iako čudno zvuči i on je efektivan protiv peruti u mešavini sa surutkom. Pomešajte jednu šolju surutke sa nekoliko kašičica bibera, nanesite na kosu kao masku i ostavite sat vremena. Operite blagim šamponom.

2. Recept

Da biste sprečili pojavu peruti odlično deluje kombinacija limunovog soka (možete koristiti i sušenu limunovu koricu u prahu) i surutke. Nanesite smesu na teme i ostavite da deluje 15-30 minuta, pa isperite.
Jabukovo sirće je samo po sebi efektivno kao lek protiv peruti, ali udruženo sa surutkom je još efektivnije. Mešavinu ove dve tečnosti držite na temenu 30 do 60 minuta pre pranja.

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...