Super lek za bubrežne bolesnike

Istraživanja koja su sprovedena na ovu temu pokazuju da je smanjena koncentracija inflamatornih molekula u krvi kod ljudi koji su pili sok od nara, te su ti isti pacijenti imali manju potrebu za hospitalizacijom od grupe pacijenata koji su pili neki drugi sok tokom istraživanja.

gg

Povećana izloženost infekcijama kod ovih pacijenata dolazi zbog toga što dijaliza sama po sebi izaziva povećanje koncentracije štetnih slobodnih radikala u krvi.

Mnogobrojna sprovedena istraživanja dokazuju da nar ima najveći sadržaj antioksidanta polifenola, kada ga upoređujemo sa ostalim voćem i povrćem. Polifenol je poznat po tome što on umanjuje oštećenja na ćelijama koje su oštetili slobodni radikali u organizmu.

Preporuka lekara koji su bili uključeni u istraživanja sa narom, i sokom nara je da ga pijete. On uspešno uklanja masne naslage i čisti organizam od štetnih materija. Semenke nara i sok od nara su odlični za srce i grlo. Kora od ploda i kora od stabla ove biljke koriste se kao tradicionalni lek protiv proliva, dizenterije i crevnih parazita.

Sok nara reguliše krvni pritisak

Sok nara deluje povoljno na krv, što je rezultat boljeg protoka i na kraju povoljnim krvnim pritiskom.

Koristan je i za srce

Sok ove biljke sprečava naslage na zidovima krvotoka. Znamo da nakupljanje u krvotoku dovodi do otežane cirkulacije, pa na kraju i do potpunog začepljenja.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...