Super lek protiv urinarnih infekcija

Postoje prirodni lekovi koji su vrlo korisni i učinkoviti u lečenju urinarnih infekcija.

uu

Jedan od njih je seme grejpa.

Žene su obično više sklone infekcijama mokračnog sistema, ali to ne znači da muškarci nemaju iste probleme. Ako antibiotici ne pomažu infekcija se može pretvoriti u vrlo ozbiljan problem i može naškoditi bubrezima.

To se posebno odnosi na žene u trudnoći, jer promene u mokraćnom sistemu mogu dovesti do preranog poroda.

Jedna od mana antibiotika je što oni uništavaju obe vrste bakterija, i loše i dobre bakterije. Prirodni lekovi su sigurni za korišćenje, a takođe su i jako učinkoviti u lečenju i to je jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju za alternativne metode lečenja.

Ulje semenki grejpa

Napravljeno je istraživanje kako bi se utvrdilo da li semenke grejpa imaju uticaj na urinarni trakt.

Istraživanje obavljeno 2005 godine pokazalo je rezultate koji potvrđuju da je vrlo učinkovit učinak semenki grejpa čak kada antibiotici nisu imali nikakve rezultate na osnovu istog problema. Isto istraživanje je potvrdilo da ekstrat iz semenki grejpa inhibrira rast dobrih bakterija.

Kako to stvarno deluje?

Lekari su u početku tvrdili da je ekstrat semenki grejpa u preporučenim količinama učinkovit protiv svih bakterija u telu.

Međutim, pre desetak godina naučnici su uspeli utvrditi pomoću elektronskih mikroskopa kako ekstrat semenki grejpa tačno deluje.

Ovaj ekstrat probija kroz bakterijske membrane i otpušta citoplazmu unutarnjeg sadržaja bakterije vrlo brzo, u roku od 15 minuta, čak i u vrlo malim dozama, razređen. Ekstrat semenki grejpa inhibrira rast gram pozitivnih i gram negativnih bakterija.

To pokazuje da izvadak iz semenki grejpa radi ne verovatno brzo i ne verovatno dobro. Takođe, ekstrakti su vrlo snažna antifungalna sredstva, čime imaju još jednu prednost nad antibioticima.

Kada imate bilo kakve urinarne infekcije, trebate konzumirati ekstrat iz semenki grejpa svaki dan, dve nedelje ili jesti grejp, to će biti dovoljno…

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...