Šta treba raditi pre jela

Želite li da imate dobru probavu i osećate se dobro u svom telu? Onda je vreme da započnete s pravilnim vežbama pre jela, koje će vam pomoći u kvalitetnijem načinu života s vrlo malo tegoba i ostalih problema koji proizilaze iz nekvalitetnog načina života.

family-eating-breakfastpre jela

Da li ste znali koliko je važno pravilno disanje?

Kiseonik koji udišete od velike je životne važnosti za vaše telo, jer bez njega ne biste mogli preživeti ni minut. Dok dišete, u ćelije unosite kiseonik, što je važno za izgaranje hranljivih materija koje konzumirate.

Važno je znati ponašati se tokom jela i tu se ne misli samo na pristojnost nego i na bolje zdravlje te odličan rad probave. Postoje vežbe koje treba svaki put izvesti pre jela, a koje pridonose dobroj probavi te unutarašnjem zadovoljstvu.

Dok udišete kroz nos, podignete ruke paralelno s telom kao da se protežete. Kada podignete ruke, na isti ih način spuštate te polako ispuštate vazduh. Ponovite vežbu barem 5 minuta i osećajte se bolje.
U sledećoj vežbi lagano savijete noge sa stopalima u paralelnom položaju te ih lagano podižete. Ovu vežbu je potrebno napraviti u oba smera kazaljki na satu. Postoji još jedna vežba koja pomaže da se oslobodite napetosti u području ramena. Ne opušta samo ramena, nego i trapezoidni mišić.

Duboko disanje pomaže kod rada probave.

Pored toga što je disanje važno za vreme jela, tako je važno i  pre i nakon jela. Kada sednete za sto, važno je da date mesta i probavnim organima. To znači da malo opustite pojas i ne nosite preusku odeću.

Dok jedete morate sediti uspravno i paziti da ne pritišćete želudac. Leđa moraju celo vreme biti ravna i opuštena, tako da maksimalno dodirujete naslon, ako ga stolica ima. Sve je ovo važno kako bi što više doprineli zdravom načinu života.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...