Što je limfna drenaža

U zadnje vreme sve se više priča o raznim tretmanima koji mogu ne samo ulepšati određenu osobu, nego isto tako odgoditi sve one procese koji dolaze prirodnim putem. Tu se pre svega misli na pojavu bora, akni i naravno celulita. Posebno popularnim tretmanom smatra se upravo limfna drenaža čija primena ide na nekoliko područja. Naravno da se celi proces kao što ime govori bazira oko same lifme.

dren

Ako niste znali limfa je poznata kao bezbojna tečnost koja se nalazi u prostoru tkiva, a koja kruži celim telom. Njena uloga se pre svega usmerava na prenošenje otpadnih materija i naravno belančevina.

Sastoji se od belih i crvenih krvnih ćelija, a dok kruži ujedno prolazi kroz žlezde poznatije kao limfne žlezde čiji je glavni zadatak usmeren na pročišćavanje limfi od svih bakterija koje se tamo mogu naći.

Naime za sve one koji nisu znali limfa je itekako ključna budući da svakoj ćeliji prenosi kiseonik dok na povratku preuzima otpadne materije koje mogu štetiti i opet se vraća u krvotok. Vezano uz limfu u zadnje se vreme spominje i limfna drenaža.

Upravo ona može delovati na pozitivan način što se tiče vašeg organizma. Korisna je u borbi protiv akni, bora, glavobolje, menstrualnih tegoba. Međutim nekako se najveći naglasak stavlja upravo na njenu ulogu u borbi protiv celulita s kojim borbu vode žene širom sveta.

Njena učinkovitost leži u činjenici kako se samim postupkom uklanja višak tečnosti iz vezivnog tkiva zbog čega dolazi do veće opskrbljenosti ćelija kiseonikom. Pored toga pomaže kod uklanjanja svih štetnih materija te pomaže kod boljeg izgleda same kože.

Za sve one koji se odluče na tretman limfne drenaže u svrhu rešavanja celulita trebaju znati kako tretman traje oko pola sata tokom čega deluju razni valjci, koji pre svega deluju na što bolje otvaranje limfnih zalistaka.

Upravo tako prihvataju samu limfu i dreniraju je prema limfnim čvorovima i naravno srcu. Kada malo bolje pogledate radi se o jednom od uspešnijih načina u borbi protiv celulita.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...