Generic filters
Exact matches only

Stajanjem poboljšajte svoje zdravlje

Pored uobičajenih saveta da smršate uz pomoć raznih dijeta i fizičkih aktivnosti, stručnjaci su došli i do novog rešenja za topljenje kilograma – stajanjem.

Setnja-sport
Prema rezultatima istraživanja, čak 20 sati dnevno provedemo u pasivnom fizičkom stanju, sedeći ili ležeći, što povećava rizik od različitih bolesti, ali i od smrti.

„Čak i da vežbate najmanje 30 minuta dnevno, i dalje ste izloženi zdravstvenim problemima jer ste veći deo dana u pasivnom fizičkom stanju. Dakle, više se krećite, a manje sedite“, rekao je za „Dejli mejl“ dr Stjuart Bidl.

Kako biste izbegli iskušenje da ceo dan sedite, doktor predlaže da sve što treba da obavite na mobilnom telefonu uradite stojeći, kao i da računar stavite na dasku za peglanje, dalje od stola i da ga koristite u stojećem položaju.

On savetuje da sve kućne aktivnosti koje možete, radite stojeći. Čak i ako za obrok isprljate samo dva tanjira, operite ih nakon jela ručno, umesto da ih samo ubacite u mašinu za pranje sudova.

Jednostavno, ako stojite ili šetate samo pet minuta na svakih pola sata tokom osam časova koliko obično traje jedna smena na poslu, možete da potrošite do 2.500 kalorija mesečno, tvrdi dr Bidl.

Možda će vam na početku biti teško da radite na računaru stojeći, ali zato će vam telefonski razgovori ići od ruke – bićete koncentrisaniji na razgovor jer vam ništa neće odvlačiti pažnju, kao što je to slučaj sa, na primer, televizorom koji je ispred vas kada sedite.

Oni koji su ovaj način mršavljenja probali, kažu da se nakon početnih problema da naviknu na stajanje, osećaju mnogo bolje, puni energije i da im više nije teško da ustanu.

Mondo

Komentari
Loading...