Šta vam govore akne na licu

Sigurno ste već čuli da pojava akni na tačno određenim delovima lica može da ukazuje na neki zdravstveni problem.Ovo je samo kratak opšti vodič koji vam može ukazati na mogući problem.

akne

Čelo

Probavni sistem: Smanjite unos prerađene hrane, količinu masti, i pojačajte unos vode.

Oko očiju i obrva

Bubrezi: Akne i sve ostalo što se pojavi u zoni oko očiju (uključujući i podočnjake), upućuju na dehidrataciju. Pijte puno tečnosti, najbolje vodu.

Koren nosa

Jetra: Smanjite unos alkohola, masne hrane i mlečnih proizvoda. Ovo je zona na kojoj se javljaju i znakovi koji upućuju na alergiju na neku hranu. Vežbajte svakodnevno, hodajte na svežem vazduhu i spavajte dovoljno.

Obrazi

Disajni sistem: Pušite? Imate alergiju? To će se odraziti na ovim zonama na licu. Ako ni jedno od ovog navedenog nije problem, ne dopustite da se vaše telo previše pregreva. Jedite više hladne hrane, smanjite unos šećera i krećite se više na svežem vazduhu. Takođe izbegavajte meso, mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer. U ishranu dodajte više zelenog povrća.

Brada

Hormoni: Akne u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promene. I dok je oboje od navedenog ponekad neizbežno, možete smanjiti njihov učinak ako dovoljno spavate, pijete dovoljno vode, jedite dosta povrća i održavajte kožu savršeno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica, akne na tim područjima ukazuju i na ovulaciju (i na kojoj strani jajnika).

Komentari
Loading...