Šta uzrokuje herpes na usni

Postoje tegobe s kojima se susrela skoro svaka druga osoba, a do kojih dolazi najviše zbog  pada imuniteta. Herpes na usni je jedna takva tegoba koja se očituje svrabom, peckanjem te mehurićima. Nažalost zbog užurbanog načina života sve je više onih koji imaju slabi imunitet.

herp

Zbog sve manje vremena za normalne obroke i aktivnosti uz pomoć kojih se smanjuje stres, mnogo je onih koji zbog slabog imuniteta imaju sve više problema u održavanju zadovoljavajućeg kvaliteta života.

Herpes je bolest koja nastaje zbog nemara oko zdravih životnih navika i nebrige oko unosa potrebnih vitamina. Imuni sistem mogu oslabiti i bolesti s kojima se osoba pre toga suočavala, a kod žena se može manifestovati tokom menstruacije.

Kada osetite prve simptome kao što je peckanje ili svrab važno je da reagovati na vreme i otići kod doktora, koji će vam prepisati potreban lek. Sve osobe koje su dobile herpes morale bi paziti da piju iz određene čaše i jedu uz pomoć pribora koji niko neće koristiti. Ako se ne pazi mogu se zaraziti i ostale osobe.

Nakon što se osete prvi simptomi dolazi do pojave mehurića koji su ispunjeni bistrom tečnošću, a koji nakon toga poprimaju oblik grozda. Kada se pojave mehurići sledi peckanje i bistra tečnost prelazi u mutni sadržaj.

To je rizično razdoblje jer se prstima može preneti ne samo na oči nego i na druge osobe. Nedelja dana nakon što su se pojavili simptomi dolazi do pucanja mehurića i nastanka krasti. Kada su se pojavile krastice osoba više nije zarazna i nakon toga treba pričekati da one otpadnu.

Sve osobe koje su dobile herpes na usni moraju biti savesne i paziti na ostale. Kako se bolest ne bi pogoršala važno je da sledite upute koje vam je dao lekar i ne dirate područje na kom je herpes nastao.

Komentari
Loading...