Šta trebamo znati o trbušnim mišićima?

Kada razmišljate o trbušnim mišićima, zamislite ih kao da su u sendviču između 2 sloja masnog tkiva. Čak i ako ne izgubite to masno tkivo, možete popraviti izgled stomaka tako što ćete ojačati mišiće.

stomTrbušni mišići su uvek zauzeti, ali samo ako vodite pravilan stil života. Oni rade ceo dan da bi vas držali uspravnima. Kada sedimo, oni su ti koji drže kičmu uspravnom. Ako sedite pogrbljeno, mišići stomaka se neće naprezati, već kičma i vrat.

Trbušni mišići su zapravo mišići abdomena i njih delimo u 5 skupina. Skoro svaki od njih je zaslužan za držanje tela uspravnim. Svaki od njih je pod veliki naporom samo dok stojite, sedite i krećete se uspravno. Stručnjaci ističu da bi potreba za vežbanjem trbušnih mišića  bila značajno manja samo kada bismo se počeli pravilno držati jer su oni tada pod celodnevnim naporom, bez obzira što to ne osetimo.

Čini se da neprestano smišljaju nove vežbe i nove tipove treninga kako bismo imali ravan i čvrst stomak. Iako neke vežbe i treninzi zaista mogu pomoći, veliki broj njih nema nikakav učinak i može povećati rizik od nastanka ozleda.

Kako biste prestali živeti u zabludi i radili vežbe koje zapravo nemaju učinka, važno je da shvatite mišiće abdomena. Morate shvatiti šta oni tačno rade i kako ih možete ojačati, ali bez rizika od nastanka ozleda.

Komentari
Loading...