Generic filters
Exact matches only

Šta treba jesti da bi se ugojili

Dok mnogi od nas traže savete kako smršati, neretko ćemo naići i na one kojima nedostaje koji kilogram. Jedno je sigurno jasno. Ni jedna situacija nije laka. Potrebno je uložiti više vremena i truda te se držati pravilne i odgovarajuće ishrane.

gojaz

Ako ste od onih koji nastoje dobiti koji kilogram više, bitno je da povećate unos kalorija. Izbegavanje štetnih masti i šećera je takođe bitno. To znači da se ne sme jesti sve što dođe pod ruku te treba obratiti pažnju na zasićene masne kiseline koje opasno mogu ugroziti naše zdravlje.

Preporučuje se da jedete što više visokokaloričnog voća kao što su grožđe, smokve i banane te različiti orašasti plodovi poput kikirikija, oraha i badema. Što se tiče mlečnih proizvoda, ni oni nisu za odbaciti.

Punomasni sir će nadoknaditi kalorije dok kao odličan izbor deluje i jogurt. Zbog svojih visokokaloričnih svojstava, dobra je namirnica ako želimo vratiti izgubljenu energiju te je dobar i za regulisanje probave.

Proteine takođe unosite što više. Najviše ih ima u slanini te svežem mesu ribe kao što je losos, skuša ili tuna. Za ljubitelje salata savetujemo da ih začinite maslinovim uljem jer ga je dovoljno 3 kašičice na dan kako biste povratili željene kilograme.

Pravilno rasporedite obroke i međuobroke te nemojte zaboraviti i na vežbanje. Verujemo da ne želite dobiti ružne masne naslage i celulit zbog učestalog hranjenja pa je dobro kada biste radili vežbe snage. One će vam omogućiti pravilno raspoređivanje kalorija u organizmu te mogućnost bolje cirkulacije.

Što se poslastica tiče, čokolada je prava stvar za gojenje. Jedite je svakodnevno i uživajte u njenim slatkim ukusima. Ako ipak niste prevelik ljubitelj čokolade, zato postoje energetske pločice i shake. Uzimajte ih uvek nakon naporne vežbe, a energije i kalorija vam neće manjkati.

Ukoliko pušite, prestanite što pre. Umesto cigareta, telo će vam tražiti hranu. Ne zaboravite pružiti sve ono što vaše telo traži te tako zadovoljiti svakodnevnu potrebu za određenim namirnicama.

Komentari
Loading...