Šta sve paradajz čini za vaš organizam

Osnovni sastojak paradajza je lipoken, koji se zapravo smatra i najsnažnijim antioksidansom.

op

Ovu namirnicu možemo da konzumiramo na razne načine, ali svakako da je najbolje koristiti ga kuvanog ili ukoliko pripremimo sok od paradajza.

Poseduje još ogromnu količinu hranljivih materija, među kojima se najviše ističu vitamini B, C i E, a od minerala najviše su zastupljeni kalijum, gvožđe i mangan.

Iako do sada sigurno niste mislili da paradajz može da pomogne prilikom lečenja, verujte da može. Najviše se pokazao u uklanjanju sledećih zdravstvenih tegoba:

Poboljšava krvnu sliku

Obzirom da je obogaćen sa mnogo gvožđa i vitamina A i C, nije ni čudo što ima neverovatno pozitivan učinak na krvnu sliku. Kako smo napomenuli sve hranljive i lekovite materije iz paradajza imaju učinak na krv, tako da je vreme da počnete sa njegovim konzumiranjem, a naročito ako se malokrvni.

Popravlja oslabljen ili izgubljen vid

Vitamin A iz paradajza može da popravi oslabljen vid, ali se pokazalo da može da pomogne i osobama kod kojih je došlo do potpunog gubitka vida. Ako ste i vi jedna od njih, onda biste trebali da svaki dan popijete po jednu čašu soka od paradajza i uskoro ćete moći da primetite kako dolazi do poboljšanja.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...