Šta je uzrok sala na stomaku i kako ga se rešiti

Povećana količina masnoće bilo gde na telu dolazi zbog nezdravog načina života, a koje podrazumeva konzumiranje namirnica s nedostatkom vitamina, minerala i vlakana te nedovoljnom količinom kretanja. Bilo bi dobro kada bi znali koju hranu treba izbegavati.

sa

Bilo bi dobro kada bi znali koje namirnice treba izbaciti iz svakodnevnog života kako ne bi imali problema s povećanom količinom sala na stomaku te svim ostalim područjima koji se smatraju kritičnima. Sledi popis namirnica koji će vam poslužiti kao orijentacija i olakšati promenu prehrambenog režima.

Salo na području stomaka jedan je od najpoznatijih pokazatelja da nešto ne radite kako treba, a ujedno ga je najteže ukloniti. Jedan od glavnih krivaca za nakupljanje masnoće u telu su rafinisani šećeri koji se smatraju izvorom jednostavnih ugljenihidrata.

U svrhu izbegavanja stvaranja sala na stomaku bilo bi dobro kada bi izbegavali unos suvomesnatih proizvoda, slatkiša i raznih preliva za salate i sendviče. Za početak smanjite konzumaciju navedenih namirnica i s vremenom ih izbacite iz svoje ishrane. Vrlo brzo više nećete imati problema s nakupljanjem sala na području stomaka.

Izbegavajte gazirana pića i ona dijetalna. Oni su još jedan krivac za veći broj kilograma. Dovoljna je jedna do dve čaše na dan gaziranog pića kako bi se neželjene posledice mogle primetiti.

Iako so ne sadrži kalorije upravo je ona zaslužna za nakupljanje vode u telu te povećanje apetita. Budući da je teško kontrolisati količinu soli koju unosite dok ste napolju jer skoro sva peciva u sebi sadrže veću količinu soli od dozvoljene, bilo bi dobro kada bi kod kuće pazili koliko soli dodajete i što manje jeli polugotova jela.

Kako bi izbegli skupljanje masnoća na području stomaka pokušajte  piti ne više od 2 šoljice kafe na dan. Konzumirajte dobre masti iz ribe i jedite cele žitarice. Zaboravite na gazirana pića, a obogatite svoju ishranu svežim voćem i povrćem.

Komentari
Loading...