Šta je fascijaterapija?

Fascijaterapija je metoda blage i duboke masaže. Deluje na fascije, ovojnice koje pokrivaju i povezuju sve anatomske elemente našeg tela, mišiće, kosti, utrobu, nerve. Po prirodi fascije su vrlo osetljive na stres, bilo da je telesni ili duševni. Apsorbuju sve traumatizme kako bi ih disperzirale, a zatim se opušta.

masaza

Na primer, ozlede stvorene uganućem lokalizuju se u fasciji mišića i stvaraju bol čak i nakon izlečenja. Ako se stres ili traumatizmi ponavljaju fascije se više ne opuštaju. Otuda zgrčenost koja može izazvati različite tegobe: bol, umor i loše osećanje.

Masažama ili pritiscima tačno na određenom mestu maser oslobađa područa zgrčenosti kako bi sve fascije našle svoju prirodnu mobilnost i omogućile da energija slobodno cirkuliše.

Fascijaterapija se posebno preporučuje ako patite od bola u mišićima i zglobovima. Disciplina se često uključuje u programe nege vrhunskih sportista za lečenje uganuća, upale tetiva i ozleda mišića.

Metodom se možete poslužiti i da biste ublažili migrene, sinusitis, probavne i disajne poremećaje te ako ste skloni alergijama, infekcijama, depresiji, umoru i hormonalnim poremećajima.

Fascijaterapija može doneti pravo olakšanje trudnicama smirujući bol i fizičke tegobe te probleme s cirkulacijom i začepljenost.

Pokazala se dosta učinkovitom kod lečenja dece kod skolioze, problema sa spavanjem, ishranom ili za smirivanje, ako su osobe uznemirene, nestabilne ili hiperaktivne.

Ako imate tešku bolest, tretmani fascijaterapije ublažavaju bol. Postupak se primenjuje zajedno sa lekovima i drugim metodama.

Kako izgleda tretman?

Maser vas poziva da legnete odeveni ili poluodeveni na sto za masažu. U tišini, laganim dodirom, počinje osluškivati vaše telo.

Otkriva zone napetosti i blokade u fascijama kako bi im pomalo vratio mobilnost i elastičnost. Kad se vaše telo oslobodi pod njegovim rukama, možete ponovo doživeti zaboravljene emocije i misli. Ta su osveštenja potrebna za uspešnost tretmana isto koliko i kvalitet dodira i empatija masera.

Tretman traje između pola sata i sat vremena i završava razgovorom šta ste osetili. Jedan ili dva tretmana rešavaju akutni bol. Ako je bol hronična lečenje se mora produžiti redovnim tretmanima. Priuštite sebi tretman i uklonite sve tegobe koje su vam onemogućavale normalan život.

Komentari
Loading...