Šta da radite ako vas boli glava, zuji u ušima i utrnuli udovi?

Cerebralna angiodistonija je patološko stanje u kome je poremećen vaskularni ton i normalna cirkulacija krvi u tkivima mozga.

U ovom članku možete pročitati o njegovim uzrocima, mehanizmima i simptomima u kojima je vreme da se oglasi alarm. A takođe i o strašnim komplikacijama ove podmukle bolesti i o savremenom pristupu lečenju, dostupnom svima.

Angiodistonija cerebralnih sudova utiče na rad celog organizma. Zbog neadekvatnog snabdevanja mozga krvlju, ukupni učinak se smanjuje, pojavljuje se slabost, a važni sistemi tela počinju da se kvare.

Početni simptomi cerebralne angiodistonije uključuju:

 • Glavobolja
 • Buka u ušima
 • Opšta slabost, letargija, pospanost
 • Nizak radni kapacitet
 • Poremećaji spavanja, nesanica
 • Zaboravnost
 • Osećaj utrnulosti u udovima
 • Otok u rukama i nogama
 • Slabljenje vida
 • Hormonski poremećaji u telu

Angiodistonija sudova mozga je početni znak opšte “kontaminacije”
krvnih sudova holesterolom – ateroskleroze. Sudovi mozga su
najdelikatniji i tanki, pa su oni prvi na udaru.

Lečenje cirkulacije cerebralnih sudova zasniva se na čišćenju sudova celog organizma od nagomilanih nečistoća. Plakovi holesterola, krvni ugrušci i kalcijum kreč.

Kako očistiti krvne sudove kod kuće?

Obnavljanje cirkulacije krvi i čišćenje krvnih sudova je složen proces. Utiče na sve krvne sudove i višestruko poboljšava kvalitet života.

U ovom detaljnom intervjuu saznajte kako da očistite krvne sudove, rešite se stotina „hroničnih“ bolesti i dodate sebi 20 godina zdravog života.

 • Koliko je opasna angiodistonija cerebralnih sudova?
 • Koji su rizici ignorisanja simptoma?
 • Zašto su vazodilatatori zli?
 • Kakav je odnos moždanih sudova, viška težine, zglobova i potencije?
 • Kako sami obnoviti cirkulaciju krvi i ojačati krvne sudove?

 

Na ova pitanja je odgovorio ruski lekar, glavni lekar Državne budžetske ustanove javnog zdravlja grada Moskve „Gradska klinička bolnica M.E. Žadkevič“, Mjašnjikov Aleksandar Leonidovič.

Screenshot 2021 09 07 201405 1

Mjašnjikov Aleksandar Leonidovič odlikovan je Ordenom Pirogova i znakom časti „Zaslužni lekar grada Moskve“.

Aleksandar Leonidovič je uveren da se prosečan životni vek u Rusiji može povećati na 89-93 godine, kao u razvijenim zemljama, ako počnete masovno da objašnjavate građanima važnost čišćenja krvnih sudova nakon 40. godine.

Koliko je opasna angiodistonija cerebralnih sudova?

– Aleksandre Leonidoviču, na koje simptome pre svega treba obratiti pažnju?

– U početnoj fazi, angiodistonija cerebralnih sudova se slabo manifestuje. Većina ne obraća pažnju na simptome, a sami simptomi dolaze i prolaze.

Prvi znaci cerebrovaskularnog infarkta:

 • Buka u glavi koja se javlja bez razloga
 • Slabiji vid
 • Osećaj utrnulosti prstiju i lica
 • Glavobolja u predelu čela
 • Iznenadni skokovi pritiska
 • Hladne noge i ruke (cirkulacija)

Sa pogoršanjem stanja krvnih sudova razvijaju se trajne hronične bolesti:

 • Hipertenzija
 • Bol u zglobovima, mišićima, grčevi
 • Tahikardija
 • Proširene vene i tromboza vena
 • Pogoršanje potencije, povećanje prostate kod muškaraca
 • Usporavanje metabolizma i kršenje metabolizma masti

Iako nije „akutna” bolest, pogoršanje cerebralne cirkulacije je veoma podmuklo. Na kraju krajeva, to pre ili kasnije dovodi do moždanog udara, ali pre toga godinama muči čoveka, polako ubijajući vitalne funkcije organa i izazivajući čitav niz raznih bolesti.

Sve ove bolesti su posledice. Posledice ateroskleroze sudova, njihove kontaminacija plakovima holesterola i krvnim ugrušcima. Ali samo nekolicina naših građana obraća pažnju na čišćenje krvnih sudova, godinama pate i piju beskorisne tablete.

– Da, nažalost, naši građani nisu ni na koji način informisani o važnosti čišćenja krvnih sudova.

„I nisu oni krivi. O čemu da pričamo kada 99 od 100 lekara u Rusiji ne zna za nutraceutike i potrebu da ih prepisuju za čišćenje krvnih sudova.

U razvijenim zemljama: SAD, Kanadi, Japanu, Evropi, već 11 godina zakonski je utvrđeno da se nutricionistički pregled daje jednom u 4 godine svakom građaninu starijem od 40 godina. Negde besplatno, negde o trošku osiguranja. Ali to je stavljeno pod kontrolu države.

Koji su rizici ignorisanja simptoma?

– Šta će se desiti ako zanemarite simptome „zagađenosti” krvnih sudova i lečite samo očigledne bolesti?

– Bolesti će samo napredovati, bez obzira na bilo kakvu terapiju lekovima. Da, mogu se “prigušiti” pilulama, možete se obratiti hirurzima, ali to ne ide nikuda.

I što se više taloga gomila u krvotoku, to će biti teže posledice. Pri kontaminaciji cerebralnih sudova umerenog stepena najčešće dolazi do moždanog udara i potpune ili delimične paralize.

Zašto su vazodilatatori zli?

Da li je tačno da vazodilatatori čine više štete nego koristi?

Da. Vazodilatatorni lekovi su dobri za upotrebu u hitnim slučajevima. Njihova česta upotreba stvara ogromno opterećenje na zidovima krvnih sudova.

Nesrećni sudovi već pate od nagomilanih “slojeva” holesterola, koji nagrizaju zidove epitela, čineći ih tanjim. A vazodilatatori rastežu krvne sudove, stvarajući prenapon zidova. Ako u tom trenutku zid ne izdrži i pukne, onda će doći do moždanog udara.

Zbog toga savetujem da vazodilatatore uzimate sa velikim oprezom i samo u ekstremnim slučajevima.

Kakav je odnos moždanih sudova, viška težine, zglobova i potencije?

– Zašto, kada je poremećena cirkulacija krvi u mozgu, žene često dobijaju na težini, muškarci gube „snagu“ i dobijaju prostatitis, a zglobovi i kičma počinju da se urušavaju?

– Kada su sudovi mozga “začepljeni” plakovima, on prima manje hranljivih materija. Svake godine posle 40. godine mozak dobija 5% manje hranljivih materija.

Ispostavlja se da se do 50. godine ishrana mozga pogoršava za polovinu.

Šta mozak radi kada ne dobija dovoljno hranljivih materija?

1. On misli da gladujemo i tera nas da jedemo.

Ali bez obzira koliko jedete, zagađeni sudovi i dalje ne dozvoljavaju dovoljno hranljivih materija da prođu do mozga. I oni moraju negde da odu. A telo ih ostavlja u rezervi – deponuje u masti.

2. U režimu „gladan“, mozak misli da umiremo, pa isključuje funkcije koje su „nepotrebne“ za opstanak tela.

Gladnom mozgu nije potrebna funkcija reprodukcije, pa je smanjena funkcija potencije i libida. Smanjena proizvodnja muškog hormona testosterona. Ovo, zauzvrat, izaziva povećanje prostate i razvoj prostatitisa.

Funkcija oporavka je veoma energetska i mozak je „isključuje“ do boljih vremena. Tkiva zglobova prestaju da se obnavljaju: hrskavica, kosti, proizvodnja sinovijalne tečnosti (zglobno podmazivanje) se smanjuje. Nastaju bolovi u zglobovima, osteohondroza, artritis.

Kako obnoviti cirkulaciju krvi i ojačati krvne sudove?

– Da li je moguće samostalno očistiti sudove i obnoviti cirkulaciju krvi?

– Da. Ovo nije teško uraditi, ali zahteva strpljenje i disciplinu. Ali vredi i višestruko će se isplatiti.

Centar za vaskularnu hirurgiju i kardiologiju razvio je jedinstveni lek – nutraceutsku čajnu mešavinu “Cardioxal”. Specijalisti Instituta stvorili su alat koji danas nema analoga.  “Cardioxal” je apsolutno bezbedan, nema neželjene efekte i može se uzimati bez lekarskog nadzora.

Cardioxal Pakovanje

Cartioxal čisti krvne sudove od svih vrsta naslaga:

 • Plakovi holesterola
 • Ugrušci krvi
 • Kalcijumove soli

Rezultati upotrebe preparata “Cardioxal”:

fotkia3

Za 1,5 meseca uzimanja “Cardioxala” cirkulacija krvi je obnovljena za 67,71%.

fotkia4

Cirkulacija krvi se obnavlja sistemski – u svim sudovima, arterijama i kapilarama.

Preparat “Cardioxal” su ponos naših naučnika. Omogućavaju skoro 100% čišćenje krvnih sudova zahvaljujući aktivnim CO2 frakcijama ekstrakata koji prodiru u plakove holesterola i rastvaraju ih iznutra.

Čišćenjem sudova, Cardioxal vraća normalnu ishranu mozga. Pokreće se lančana reakcija obnove tela.

Kako Cardioxal utiče na telo?

– “Cardioxal” deluje u 3 faze:

1. Uklanja naslage sa krvnih sudova

Rastvara aterosklerotične naslage, krvne ugruške i kalcijum kreč. Povećava lumen krvnih sudova do 67,71% i obnavlja cirkulaciju krvi.

2. Uklonite posledice loše cirkulacije

Bolesti kao što su hipertenzija, glavobolja, proširene vene, tromboza, hemoroidi, prostatitis su potpuno ili značajno olakšane. Nestaje buka u ušima, vrtoglavica, otok, poboljšava se vidna oštrina i jasnoća razmišljanja. Normalizuje težinu i metabolizam masti.

3. Povećati snagu i elastičnost zidova krvnih sudova

Ovo sprečava stvaranje novih naslaga i smanjuje rizik od moždanog udara za 7 puta.

VAŽNO! KAO REZULTAT ISTRAŽIVANjA, USTANOVLjENO JE DA JE JUL-AVGUST NAJBOLjE VREME ZA POČETAK LEČENjA. ZBOG STABILIZACIJE PROSEČNE TEMPERATURE. IZLEČENjE SE DEŠAVA 37% BRŽE NEGO U DRUGIM PERIODIMA GODINE.

Deficit i preferencijalni program

– “Cardioxal”, koliko znamo, nestao je iz većine apoteka? Zašto? I kako ih sada dobiti?

– Nažalost da. Od početka ove godine Cardioxal se više ne isporučuje u apoteke.

Uzrok sukoba bila je pohlepa apotekarskih lanaca, koji su tražili da im proizvođač leka „Cardioxal” od svake prodate jedinice plati ogromnu proviziju! Naduvavajući već ogromnu nadoknadu na cenu proizvođača, farmaceuti su želeli da uvedu dodatnu naknadu kako bi još više zaradili.

Kao rezultat toga, proizvođač leka Cardioxal je raskinuo ugovore sa svim apotekama i prešao na distribuciju samo putem Interneta. Prosudite sami: ne morate da plaćate zakup trgovačkih mesta, ne morate da plaćate mito apotekama da biste u njih ušli. Stoga je Cardioxal sada mnogo pristupačniji nego kada se prodavao u apotekama.

Program beneficija “Čisti krvni sudovi”

Naš institut, sa poštom i proizvođačem Cardioxala, pokrenuli su povlašćeni program u okviru projekta telemedicina (Internet medicina).

U okviru programa izvlačimo popuste za lek (izvlačenje će biti na kraju članka). Svaki naš čitalac može dobiti popust, ali popust mogu da iskoriste samo oni kojima je lek zaista potreban. Najbolji deo je što popusti dostižu do 80%!

Ko može da iskoristi prednosti programa beneficija?

– Da biste dobili Cardioxal po preferencijalnom programu, mora da bude ispunjen jedan od sledećih uslova:

Ko može da dobije “Cardioxal” po programu povlašćenih popusta:

 • Muškarci preko 40 i žene preko 40, iz bilo kog regiona zemlje.
 • Invalidi I-II grupe. Bez obzira na starost.
 • Rodbina i prijatelji navedenih kategorija građana.

Koliko dugo će trajati program beneficija?

– Promocija traje do isteka zaliha kojih ima jako malo. Za svaku etapu dodeljuje se 300 paketa. I potpuno su gotovi za 1-2 nedelje. I to uprkos činjenici da nema reklama na televiziji i radiju. Ljudi prenose informacije jedni drugima, savetuju prijatelje i rođake. Čak i za nas je bilo iznenađenje da su se informacije o Cardioxalu tako brzo proširile.

Stoga, ako imate sreće i uspete pre navedenog datuma, preporučujem da učestvujete u izvlačenju i naručite Cardioxal što pre!

PORUČITE OVDE:

Komentari
Loading...