Generic filters
Exact matches only

Sprečite vensku trombozu prirodnim lekovima

Pojedine namirnice prirodno razređuju krv. One smanjuju rizik od stvaranja tromba.

 

Kurkuma

Sastojak kurkume, kurkumin razređuje krv. Kurkumin može pomoći u poboljšanju funkcije endotela, ili sluznice krvnih sudova, i poboljšati njegovu sposobnost da reguliše krvni pritisak i zgrušavanje krvi.

Kurkumu možete dodati kao začin mnogim receptima. Drugi način je da ga pijete pomešanog sa medom i mlekom. Ovaj napitak vam može biti prijatan i lekovit napitak pred spavanje.

Kurkuma je dostupna i u vidu suplemenata.

Đumbir

Đumbir sadrži sadrži acetisalicilnu kiselinu. Poznato je da je aspirin derivat salicilata. On se koristi kao preventiva infarkta. Razređuje krv i sprečava stvaranje ugruška.

Đumbir je sastojak mnogih recepata za pripremanje jela.

Čaj od đubmira je izuzetno prijatan napitak a ovde možete naučiti još po nešto o lekovitosti đumbira.

Kajen paprika

Kajen paprika sadrži veliku količinu salicilata. Pomaže u snižavanju krvnog pritiska i popravlja cirkulaciju.Možete je celu dodati svojim jelima ili kupiti mlevenu kajen papriku. Ukoliko ne volite ljuto, postoje suplementi kajen paprike u vidu pilula.

Vitamin E

Namirnice koje sadrže dosta vitamina E su prirodni razređivači krvi. Najviše ovog vitamina koji je poznat i kao vitamin za lepotu i mladolikost kože nalazi se u maslinama, kukuruzu i sojinom ulju. Spanać, kivi, bademi, paradajz, mango i brokoli će vas takođe snabdeti dovoljnim količinama vitamina E koji prirodno sprečava vensku trombozu.

Ukoliko uzimate lek warfarin nemojte jesti previše zelenog lisnatog povrća. Ono sadrži obilje vitamina K koji može umanjiti efekat leka..

Beli luk

Poznato je da beli luk pospešuje cirkulaciju i pomaže vam da se oslobodite svih simptoma duboke venske tromboze.

Jedan čen belog luka dnevno smanjuje rizik od nastanka venske tromboze. Poznato je da beli luk smanjuje rizik od nastanka tromba. Potrebno je da svoj čen belog luka pojedete ujutru odmah nakon ustajanja. Ovde možete saznati i koliko je ulje belog luka lekovito za vene.

Cejlonski cimet sprečava vensku trombozu

Jedan sastojak cimeta, kumarin, je prirodni antikoagulant. On je lekovit za snižavanje krvnog pritiska, razređuje krv i pospešuje cirkulaciju. Jednom rečju sve što vam je potrebno kao preventiva stvaranju tromba i venske tromboze.

Najbolji način da izvučete sve blagodeti iz cimeta je da potopite štapić u vodu i da tu vodu pijuckate u pravilnim razmacima.

Razni stručnjaci kažu da je cimetom obogaćena voda pravi čudesni napitak

Ginkgo biloba

Uzimajte suplemente ginkgo biloba kako biste smanjili rizik od stvaranja venske tromboze. Ginkgo biloba sprečava nastanak krvnog ugruška i smanjuje nivo D-dimera, proteina koji prati nastanak tromba.

Ginko bilobu možete uzimati i u vidu čaja.

Pijte dve do tri šolje dnevno. Ukoliko uzimate suplemet doza je 120 mg dva puta dnevno.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...