Generic filters
Exact matches only

Sprečite oštećenje kose zimi- Saveti

Tokom zime često se javlja opadanje kose, ali budite mirni ako vam dnevno opadne između 40 i 50 dlaka.

dd

Tople, vunene kape, centralno grejanje, hladan vazduh i vetar najveći su krivci za oštećenje vaše kose zimi. Ovi uzročnici izvlače iz kose masnoću i vlagu, zato brzo nabavite sredstva za negu korena kose tokom zime.

Zbog naglih promena temperatura pri izlasku iz toplih prostorija na hladan vazduh, kosa je puna statičkog elektriciteta. Lak za kosu, gel, vosak i kreme za stiliziranje pomažu da kosa zadrži svoj oblik i da frizura zimi potraje. Potražite proizvode kao što su pene za regeneraciju ili vrste voska koji u sebi sadrže vitamine i hranljive sastojke. Lakovi za kosu i drugi učvršćivači ne samo da održavaju volumen kose nego pomažu i u zaštiti od vlage u vazduhu.

Ukoliko ne želite da kosu oštetite fenom potrebno je da držite razdaljinu na najmanje 20 cm od glave. Frizeri preporučuju da zbog suvog vazduha najmanje jednom nedeljno koristite šampone koji dubinski čiste kosu od nataložene prljavštine. Ako je kosa farbana, koristite dubinske tretmane regeneracije.

Ukoliko preferirate određenu marku za negu kose, poželjno bi bilo da i vaš šampon i omekšivač za kosu, kao i druga sredstva za njegu kose budu iste marke, jer su često i pravljeni tako da dobro funkcionišu jedan sa drugim i da se dopunjavaju.

Nešto najgore što možete učiniti vašoj kosi je da je mokru na silu češljate. Četke sa zaobljenim krajevima su najbolje za vašu kosu, a ako imate retku kosu trudite se da četka bude što šira i deblja.

Srodni članci:

Komentari
Loading...