Sok od breze- Dar prirode za zdravlje

Sok od breze čisti i oporavlja organizam, osvežava i krepi.

brezz

Sok breze ima svež i pomalo slatkast ukus, s blagom dozom drvene arome. Sadrži minerale i elemente u tragovima u obliku koje naše telo koristi vrlo brzo i učinkovito.

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj koren te upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Njen se sok sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu  – voda koja se cedi iz drveta neverovatan je dar prirode!

Sok od breze se može dobiti samo jednom godišnje – u proleće – i to u ograničenim količinama. Veliko stablo može dati oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav se čisti sok može koristiti nekoliko dana .

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksira telo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito preporučljiv za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Jednako tako, sok od breze može biti saveznik osoba koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želudcu.

Sok od breze je prirodni “sportski napitak” pre i tokom tfizičke aktivnosti, s obzirom na to da deluje na organizam kao prirodna infuzija.

Preporučuje se konzumiranje dva puta dnevno po decilitar i po soka: ujutru za buđenje organizma ili uveče za čišćenje pre spavanja. Kopnzumirajte ga tokom celog dana! Idealan je i za dijabetičare jer ne sadrži dodane šećere.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...