Sok od banane čini čuda i za pušače

Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni telu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posledice konzumiranja duvana. Zato trebaju uvek biti deo ishrane.

sok od bana

Posledice loših navika, ispijanja alkohola, pušenja, nezdrave ishrane, izostanka fizičkih aktivnosti, telo oseti čak i kad prekinete s njima. Možete ih pokušati delomično neutralizovati i/ili suzbiti. Kako? Počnite se zdravo hraniti te smanjite stres što je moguće više.

Koju hranu treba uzeti u obzir? Razmislite o bananama. Banane sadrže gotovo sve poznate vitamine i minerale koji su potrebni telu, a neka istraživanja pokazuju da umanjuju posledice pušenja. Zato trebaju uvek biti deo ishrane.

Zdravstvene prednosti soka od banane?

1. Čaša soka od banane (izmiksajte je  u sokovniku) daje silnu energiju jer pomaže u poboljšanju mentalne snage i koncentracije. Popravlja i pamćenje. Neki lekari preporučuju banane kod određenih bolesti mozga.

2. Banane olakšavaju (neki tvrde i leči) celijakiju. Osim toga, pomažu i ako imate čir, pokazuju istraživanja.

3. Banane sadrže kalijum, te druge vitamine i minerale. Zato je bolje popiti čašu soka od banane, nego kafu ili energetske napitke.

4. Pomaže pri mršavljenju jer sadrži visoke količine vlakana.

5. Banane štite i od raka.

6. Odlične su i za osobe sa srčanim problemima povezanima s negativnim emocijama jer kontrolišu zrednost holesterola te imaju visok udio kalijuma.

7. Nakon soka od banane izgledat ćete i osećat ćete se mlađe. Sadrži vitamine koji usporavaju proces starenja.Ako pojedete bananu, to će uticati i na ten.

Navedene stvari samo su neke od prednosti koje možete imati ako pijete sok od banane ili jedete ovo voće.

Komentari
Loading...