Poboljšajte kvalitet sluha

Sluh slabi s godinama.

sl

To je ipak sastavni deo našeg života, što još uvek ne znači da se ta činjenica treba samo prihvatiti, pogotovo ako to utiče na kvalitet života, svakodnevnicu i sposobnost komuniciranja. I pored toga mnogi odrasli godinama žive sa oštećenjem sluha kojem bi se relativno lako moglo pomoći. Ponekad je za to potreban i podsticaj okoline.

Iznenađujuće je da mnogi odrasli i starije osobe žive sa gubitkom sluha godinama, iako im je pomoć lako dostupna. Ponekad je podsticaj od prijatelja ili porodice neophodan u ovim situcijama. Napredak u tehnologiji slušnih sistema osigurava mnoge mogućnosti za nalaženje rešenja koje odgovaraju individualnim potrebama i tipu gubitka sluha.

Slušni sistemi ne uspostavljaju normalan sluh kakav je bio pre, ali kvalitet, dobro podešenih slušnih sistema, pomaže u mnogim svakodnevnim situacijama. Mnogi korisnici slušnih sistema iskuse porast  nivoa energije i prestanak patnji i izolacije. Ovo u većini slučajeva znači porast kvaliteta života.

Gubitak sluha i svakodnevni život

Svakodnevnica se, za ljude sa gubitkom sluha i one koji normalno čuju, u mnogim aspektima podudara: dnevni ritam, razni poslovi i termini. Ali, ponekad i sa puno energije, postaje teško, a to upravo iz razloga što komunikacija sa okolinom od njih zahteva dodatni napor. Zbog toga su i sve predrasude sa kojima se treba izboriti. A sve to traži dodatni fizički i psihički napor osobe sa oštećenim sluhom.

Kako pomoći?

Treba vremena da se gubitak sluha prepozna. Većina ljudi sa takvim problemom čeka dugo, ponekad i godine, pre nego se doluči na testiranje sluha. Slušni aparati, su danas već postali slušni sistemi, u raznim izvedbama i tipovima za različita oštećenja sluha. Kvalitetan i individualno podešen slušni sistem, iako ne može u potpunosti nadoknaditi sluh, ali vam sigurno pojednostavljuje svakodnevnicu, doprinosi nestanku osećaja izolacije i umora što znači i bolji kvalitet života.

Mnoge je da sramota i osećaju se manje vrednim ako sluh zakaže.

Uz ove savete i recepte poboljšajte svoj sluh!
Komentari
Loading...