Generic filters
Exact matches only

Simptomi koji ukazuju na probleme sa srcem

Ovo su neki simptomi koje ne bi trebalo da ignorišete.

hgg

Otečene noge

Velika porcija kalorične hrane koju ste večerali, pica ili hamburger ne moraju biti jedini razlog zašto se osećate “kao balon”. Otečene i teške noge mogu da budu indikator toga da nešto nije u redu sa vašim srcem.

Zadržavanje tečnosti je uobičajen simptom kada srce ne pumpa i ne obrađuje krv na pravilan način. Pre svega prvo se zapitajte zašto vam otiču noge i obavezno se obratite lekaru ako smatrate da to nije od hrane.

Glavobolja

Postoji nekoliko vrsta glavobolja i nije svaka znak da vam srce slabi. Ali ako je to bol udružen sa još nekim simptomima, kao što su vrtoglavice, to može ukazivati na problem s aneurizmom i to zahteva hitan lekarski pregled.

Grčevi u stomaku

Bol u grudima ili neprijatno trnjenje leve ruke su simptomi koji se najčešće dovode u vezu sa srčanim problemima. Međutim, lekari kažu i da grčevi u stomaku mogu da budu indikator. Posebnu pažnju obratite ako osetite bol koji nikada pre niste. Takođe, i neuobičajen bol u gornjem delu leđa može da ukazuje na probleme sa srcem.

Iscrpljenost

Ovo je najteži simptom, jer može da indikuje različite probleme, a možda ste i jednostavno samo neispavani.

Posebno kod žena, neobičan umor može da se primijeti za vrijeme srčanog udara, isto kao i nekoliko dana pre samog udara. Konstantni umor nemojte uvek da pripisujete vremenu, već idite kod lekara na pregled.

Srodni članci:

Komentari
Loading...