Sedam namirnica koje usporavaju starenje

Svaka žena želi biti što duže mlada i lepa. Oko te želje razvila se industrija vredna milijarde dolara. Ali, rezultati nisu uvek zadovoljavajući. Za lep i mlad izgled treba, pre svega, živeti zdravo. Jedan od važnih faktora zdravog života je ishrana. Zato vam donosimo listu od sedam namirnica koje su jako dobre za vaše zdravlje, a time i za vašu lepotu i mladost vašeg tela.

oras

1. Riba

Istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu puno ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti. Riba je bogata omega-3 mastima koje stabilizuju srčani ritam i štite od skupljanja holesterola u žilama.

2. Maslinovo ulje

Zbog činjenice da je u maslinovom ulju puno zasićenih masti ono je jako dobro u borbi protiv raka i srčanih bolesti. Koristeći ga u svakodnevnoj ishrani obezbedit ćete svoje telo materijama koje će vam pomoći da izgledate i osećate se mlađe.

3. Čokolada

Kakao je glavni sastojak čokolade. On sadrži sastojke koji su jako dobri za kardiovaskularni sistem. Takođe, deluje preventivno i protiv nastanak dijabetesa tipa 2. Naravno, sve ovo vredi ako čokoladu konzumirate u razumnim granicama. Isti delotvorni učinak na vaše telo imaće i razni napici koji sadrže kakao.

4. Jogurt

Možda nikada niste pre čuli za to, ali jogurt može usporiti starenje. Pun je kalcijuma koji sprečava bolesti vezane za kosti. Sadrži i dobre bakterije koje jačaju imuni sistem.

5. Borovnice

Osim što su ukusne borovnice su i jako zdrave. Naučne studije tvrde da pomažu starijim ljudima kod koordinacije pokreta, poboljšava pamćenje i kognitivne sposobnosti.

6. Orašasti plodovi( Lešnici, orasi)

Ako vam je stvarno stalo do zdravlja i lepote lešnici i orasi su namirnice za vas. Pune su ulja, minerala, vitamina i antioksidanata. Jedna od najzdravijih namirnica poznata čoveku.

7. Vino

Negativan uticaj alkohola na zdravlje je nedvojben. Naravno stvar je pre svega u količini. U malim količinama alkohol je zdrav, a najzdravije alkoholno piće je vino. Oni koji piju crveno vino manje obolevaju od diabetesa, gubitka memorije i srčanih bolesti.

Naravno, ne možete zauvek ostati mladi, ali postoje načini na koje svoj život možete učiniti boljim bez obzira koliko ste stari. Ovih sedam namirnica će vam pomoći da ostanete zdravi i u strarijoj dobi. Zato ne oklevajte, već ih počnite koristiti u svojoj ishrani.

Komentari
Loading...