Generic filters
Exact matches only

Saznajte sve zdravstvene benefite kokosovog ulja (VIDEO)

Korišćenje kokosovog ulja predstavlja dobrobit za detoksikaciju celog organizma.

Ne verujete? Pokušajte svako jutro barem pet minuta da mućkate kokosovo ulje u ustima, a zatim da ga ispljunete i uverićete se kako zaista deluje na zube i desni. U ajurvedskoj medicini, koja donosi praktične i korisne savete koji poboljšavaju naše zdravlje na jednostavan i prirodan način, rano jutarnje mućkanje ulja u ustima na prazan želudac način je za detoksikaciju koji koristi ne samo usnoj šupljini nego i čitavom organizmu.

Čišćenje celog organizma

Prema ajurvedi, ono što je poznato kao povlačenje ulja pomaže u pročišćavanju celog tijela jer je, uz ostalo, svaki deo jezika povezan sa različitim organima i tkivima. Uz to, ulje čisti usnu šupljinu od bakterija i toksina i dezinfikuje je, što pomaže da se izbegnu karijes, upale i naslage na zubima.

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja uništava bakterije i smanjuje naslage koje zubima daju žuti ton, delujući između ostalog kao protivupalno i antimikrobno sredstvo.

Ako ga koristite duže vreme, oslobodićete se lošeg zadaha te ćete smanjiti rizik od upale desni i raka usne duplje. Takođe je to dobar način za lečenje desni koje krvare.

Sve što treba da uradite jeste da kašičicu ekstradevičanskog kokosovog ulja promućkate u ustima pet minuta, a potom isperete i operete zube.

Soda bikarbona i kokosovo ulje

Možete i sami napraviti kućnu varijantu paste za zube. Kosovom ulju dodajte sodu bikarbonu, koja takođe izbeljuje zube. Dobro izmešajte i stavite u staklenu posudu. Pre pranja umočite četkicu u pastu i perite zube kao i inače.

Foto Pexels
Komentari
Loading...