Generic filters
Exact matches only

Saznajte nešto više o ovoj čudesnoj biljci

Ova biljka se uzgaja u mnogim delovima sveta gde prevladava topla klima.

Široko se koristi u sredstvima za ličnu higijenu, kozmetici, sredstvima za čišćenje, a popularna je i kao dodatak ishrani.

Aloe vera sadrži mnogo esencijalnih hranljivih sastojaka i minerala za dobro zdravlje, a sadrži vitamine grupe B, C, E i B12. Takođe, ova biljka sadrži i antivirusna i antibakterijska svojstva, što je posebno dobro za lečenje mnogih bolesti kože. Sve u svemu, fantastičan je način održavanja hidratacije tela, bilo da je pijete ili nanosite na kožu.

Ovo su još neki benefiti ove biljke

Pomaže kod refluksa

Osećaj pečenja u grudima osnovni je simptom refluksa (povratka) želučane kiseline u jednjak, a može biti rezultat gastroezofagealnim refluksom. Budući da je bolje sprečiti nego lečiti, možete koristiti aloe veru. Njena blaga svojstva pomoći će vam da ublažite osećaj pečenja u želucu, a svakako je prednost što je odlična i za oralnu primenu.

Ispiranje usta

Zbog svoga sadržaja, u kom se nalazi i C vitamina, aloe vera savršena je za zdravlje vaše usne šupljine. Može sprečiti nastanak kamenca, ali i pomoći kod krvarenja i oticanja desni.

Prirodni laksativ

Za one koji imaju problema s probavom, aloe vera može poslužiti kao savršen lek. Međutim, treba biti veoma pažljiv s doziranjem budući da prekomerna količina može uzrokovati dijareju i dehidraciju. Aloe vera se nikako ne preporučuje osobama koje boluju od Konove bolesti, kolitisa ili koje imaju problema s hemoroidima.

Smanjuje šećer u krvi

Dnevnim konzumiranjem dve kašike soka od aloe vere svaki dan možete smanjiti nivo šećera u krvi. To može značiti i kako će aloe vera biti jedan od glavnih lekova za dijabetes u budućnosti. Jednako kao što je slučaj i s probavnim smetnjama, i osobe koje imaju visok nivo šećera u krvi i uzimaju neke lekove treba da paze kako konzumiraju aloe veru.

Čini vašu kožu lijepom i zdravom

Gel aloe vere možete koristiti na svakodnevnoj bazi kako biste svoju kožu održali čistom i hidriranom.

Osim toga, može vam poslužiti kao prirodno sredstvo za skidanje šminke, krema za ispucale ruke ili stopla i sl. Najjednostavnije bi bilo reći da korišćenjem ove biljke, na bilo koji način, nećete pogrešiti.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...