Generic filters
Exact matches only

Saznajte nešto više o malinama

Maline su najbolja opcija jer sadrže najveću količinu hranljivih vlakana.

Jedna šoljica malina sadrži osam grama hranljivih vlakana, što je 32 odsto dnevne vrednosti koja vam treba. Vlakna su važna zbog više stvari.

Vlakna mogu da pomognu u izbacivanju toksina iz tela, mogu da olakšaju upale u crevima, a mogu vam čak pomoći i da smršate. Maline i kupine su vrsta voća koje sadrže najviše vlakana, pa bi svakako trebalo da ih uključite u ishranu.

Maline sadrže i velike količine vitamina C, puno mangana, vitamina K, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, tiamin, kalcijum, cink, kao i vitamine E, A i B6. Dakle, ako pojedete šoljicu malina u telo ćete uneti veliku količinu hranljivih sastojaka.

Uz to, maline su bogate i antioksidansima koji su važni za zdravlje vaših ćelija koje se bore protiv oksidacionog stresa. Visok oksidacioni stres povezan je sa raznim vrstama bolesti poput raka, dijabetesa i bolesti srca. Uz to, dokazano je da antioksidansi imaju svojstva protiv starenja.

I druga bobičasta voća bogata su hranljivim sastojcima. To uključuje i borovnice i jagode, ali maline imaju znatno više vlakana

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...