Saznajte nešto više o biljci koja je eliksir dugovečnosti

Aloja vera, drevna biljka poznata kao eliksir dugovečnosti

Dokazano je da aloja vera jača otpornost organizma, detoksikans je od otrova, narkotika i alkohola, odličan je antioksidans, ima antivirusno dejstvo, uništava bakterije i gljivice, deluje protiv upala, umanjuje bolove, reguliše nivo šećera u krvi…

Ove lekovite osobine samo su kap u moru sveukupne lekovitosti aloja vere. Zato i ne čudi što je odavno zauzela mesto na pijedestalu lekovitog bilja i što je mnogi nazivaju čudotvornom biljkom.

Pravi je melem za ublažavanje problema organa za varenje, posebno kod kolitisa i iritabilnog kolona, nezamenljiva je za pročišćavanje organizma i izbacivanje toksina, ublažavanje neželjenih dejstava pojedinih lekova, a uz redovnu terapiju pacijenata sa dijabetesom tipa II poboljšava kontrolu nivoa šećera u krvi.

Osnovna vrednost aloje vere krije se u njenom gelu i soku iz listova. Najbolje je birati nerazblažen sok svežeg lista Aloe barbadensis, uzgajan bez primene pesticida, biljnih hormona i hemijskih đubriva.

Ručno i hladno ceđen sok omogućava prirodnim komponentama sveže biljke da ostanu neizmenjene u više od 200 prirodnih aktivnih sastojaka: vitamina, minerala, polisaharida, esencijalnih aminokiselina i oligoelemenata.

Sok dobijen iz sveže biljke preporučuje se najviše tri puta dnevno, u jednoj dozi od 25 ml, nerazblažen ili pomešan sa vodom.

Sok aloje vere sprečava aterosklerozu, a ima i jedno od najlekovitijih dejstava na kožu. Od davnina se koristi kao sredstvo za ubrzano zarastanje rana i kožnih promena, i danas je dragocen deo kozmetičke industrije.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...