Saznajte koji su najbolji čajevi za pojedine krvne grupe

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov uticaj zavisi i od toga koja ste krvna grupa. Pogledajte najbolje kombinacije čajeva za pojedine krvne grupe.

grg

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebale bi izbegavati mleko, graorice i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 oni su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Matē, koji je poznata zamena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mešavina Senche, ginsenga i đumbira, a umesto kafe čaj Matē ili čisti japanski zeleni čaj Sencha.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit će svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mešavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebali bi piti vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.

Krvna grupa AB

Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebali bi se fokusirati na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mešavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečenog pirinča. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...