Generic filters
Exact matches only

Savršeno za kožu i ublažava stres

Dve klementine dnevno obezbeđuju preporučenu dozu vitamina C.

klementina

Pored askrobinske kiseline, sadrže i beta karoten, pa su dobre i za vid. Tu se i proteini, minerali, vlakna, ugljeni hidrati, masti i pregršt drugih vitamina (A, D, K, E, B6 i B12). Deca ih rado jedu, jer nemaju koštice.

Miris klementina stimuliše telo da oslobađa serotonin (hormon sreće), što deluje umirujuće, poboljšava san i ublažava stres.

Ako se sok ove voćke nanese na lice, uništiće bakterije koje izazivaju bubuljice.

Klementina je i odličan izvor antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale. Zbog toga je odlična za regeneraciju i revitalizaciju telesnih ćelija, čime se poboljšava imunitet.

Obezbjeđuje odgovarajući balans kiselina u telu, pospešuje umne aktivnosti, smanjuje nivo holesterola, održava telesnu težinu, ublažava digestivne probleme.

Osim toga, moguće je preventivno delovati konzumiranjem ove voćke na pet najčešćih bolesti današnjice.

Prevencija raka

Vitamin C i antioksidansi jačaju imunitet. Usled slabljenja imuniteta organizam postaje podložniji nastanku raka i brzom širenju maligne bolesti.

Prevencija moždanog udara

U najvažnije elemente koji se nalaze u klementini ubrajaju se minerali, a među njima su cink, magnezijum i kalcijum. Sve ove prirodne supstance mogu aktivno da smanje rizik od moždanog udara.

Prevencija srčanog udara

Plod ove voćke pun je kalijuma, minerala koji čuva zdravlje srca, podstiče bolju cirkulaciju krvi i oslobađa je od nagomilanog holesterola.

Prevencija gestacijskog dijabetesa

Gestacijski dijabetes nastaje kada hormoni u toku trudnoće ometaju sposobnost tela trudnice da koristi insulin kao hormon koji pretvara šećer u energiju. Konzumiranje klementina tokom trudnoće može pomoći, jer ovo voće u sebi ima nizak nivo prirodnog šećera koji je sasvim dovoljan za ishranu u periodu drugog stanja.

Prevencija kamena u bubregu

Klementine sprečavaju pojavu kamena u bubrezima, jer obezbeđuju ravnotežu soli kristala u bubrezima i uništavaju ih pre nego što se pretvore u kamenje.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...