Saveti za uklanjanje sjaja s čela, brade i nosa

Sjaji li vam se područje nosa, brade i čela lojne žlezde vam verovatno proizvode dodatne količine sebuma, koji začepljuje pore i stvara mitisere. Doskočite tim problemima unapred uz pomoć efikasnih saveta za negu kože lica.

20434

1. Čišćenje lica

Prvi korak u rešavanju masnog sloja s T zone jeste odgovarajuće čišćenje lica ujutru i uveče. Odaberite nežni tonik za umivanje sa niskim PH vrednostima koji će ukloniti višak masnoća sa površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer ćete postići suprotan  efekat. Jednom nedeljno napravite i piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije i nečistoće sa površinskog sloja kože.

2. Negujuća maska

Barem jednom nedeljno priuštite sebi masku za lice koji će ukloniti višak masnoća sa područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti efektivna zelena glina, običan sveži krastavac isečen na kolutove ili ‘smoothie’ napravljen od malo zobene kaše, jednog svežeg krastavca i kašike jogurta koji je dobro držati na očišćenom licu oko pola sata, a potom isprati hladnom vodom.

3. Nežni make – up

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će zamastiti T zonu. Zato birajte nežne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo nanositi organske proizvode za lice sa prirodnim AHA kiselinama, te vitaminima A i E.

Komentari
Loading...