Saveti za negu mešovitog tipa kože

Masna T zona, kombinovana koža prisutni su kako kod žena u 20-im, tako i u 30-im, pa i 40-im godinama, a kod nekih i kasnije.

ll

Međutim vremenom znakovi starenja postaju sve vidljiviji, pa čak i kod mešovitog tipa. Koža postaje manje čvrsta, poprima se ‘’obešeni’’ izraz lica, dolazi do gubitka gustoće, elastičnosti. Bore koje nose životnu priču postaju sve vidljivije. Neretko se na koži počinju uočavati pigmentacijske fleke pod uticajem hormona jajnika. Mladalački sjaj kože polako postaje zaborav.

A kako biste bile zadovoljne svojom kožom sledite 3 proverena saveta za negu mešovitog tipa kože.

Čišćenje lica 

Jutarnja i večernja nega podrazumeva redovno čišćenje lica. Česta greška koju pravimo jeste da lice čistimo samo nakraju dana uklanjajući make up i ostale nečistoće. Međutim, kako žlezde u velikoj meri luče hormone i višak sebuma tokom noći, prvi korak nakon buđenja mora biti upravo čišćenje lica. Čišćenjem lica ujutru uklanjamo i ostatke redovne noćne nege i pripremamo kožu i čistimo pore kako bi dnevna nega mogla lepo da se upije i postigne željeni efekat.

Piling – spas za mešovitu kožu

Jednonedeljni piling lica predstavlja važan korak u nezi mešovitog tipa kože. Uklanjanjem mrtvih ćelija, nečistoća i viška sebuma, čistimo pore i na taj način pomažemo da se nečistoće ne zadržavaju unutar pora što uzrokuje stvaranje mitisera, a kasnije i akni.

Dnevna nega za obnovljenu kožu bez bora

Kako s godinama volume kože opada, bore postaju sve uočljivije, potrebno je pružiti joj tretman obnavljanja i učvršćivanja uz uklanjanje bora i vraćanje mladalačkog sjaja. To ćete postići sa prirodnim kremama koje su vrlo efikasne u borbi protiv starenja kože lica.

Srodni članci:

Komentari
Loading...