Saveti kako da regulišete povišen nivo prolaktina

Povišen nivo prolaktina uzrokuje stanje koje se zove hiperprolaktinemija koje nastaje usled prekomernog lučenja ovog hormona.

jhh

U daljem tekstu vam savetujemo kako da prirodnim putem snizite nivo prolaktina.

Nivo prolaktina pokušajte vratiti u normalu prirodnim putem, specijalnom ishranom i namirnicama koje vam u tome mogu pomoći.

Da biste snizili nivo prolaktina trebalo bi da jedete što više celovitih namirnica, voća i povrća, posebno zelenog lisnatog povrća. Ishrana bi trebalo da bude bogata celovitim žitaricama, mahunarkama, posebno sojom te orašastim plodovima i semenkama kao i hladnovodnom ribom. Istraživanja su otkrila i vezu između hiperprolaktinemija i nedostatka vitamina B6 u organizmu i zato jedite više namirnica koje sadrže ovaj vitamin kao što su krompir, banane, divlji losos, piletina i spanać. Od velike pomoći mogu biti i namirnice bogate cinkom poput školjki, govedine, ćuretine i pasulja.

Jedna od najučinkovitijih biljaka kad su u pitanju problemi sa hormonima jeste vitex . Ova biljka se vezuje za receptore dopamina i sprečava prekomerno otpuštanje prolaktina. Suplemente na bazi ove biljke bi trebalo uzimati 3-4 meseca da bise postigli pozitivne rezultate.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...