Generic filters
Exact matches only

Uzroci i simptomi herpesa

Herpes je posledica infekcije virusom herpes simplex, koji obično pogađa regiju usne, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane, brade pa čak može da se pojavi i na nosu.

ht

Potrebno je na vreme otkriti simptome herpesa i tretirati ga kako ne bi došlo do njegove pojave, a u slučaju da se ipak pojavi, treba znati na koji način ga lečiti.

Virus herpes je karakterističan po tome što kada jednom uđe u naš organizam teško ga možemo u potpunosti izlečiti. Određenim terapijama, kremama i ostalim medicinskim preparatima dovodimo ga samo u stanje mirovanja i u zavisnosti od našeg imunog sistema njegova ponovna pojava je neizbeža.

Najčešci uzroci za pojavu herpesa su stres, iscrpljenost organizma, pad imuniteta, gripa i sve druge virusne infekcije koje pogađaju naš organizam tokom hladnih zimskih dana. Ne treba zaboraviti da pojava herpesa i tokom leta nije retka pojava, jer visoke temperature i jako sunce mogu da dovedu do pobune virusa herpesa i njegove pojave na koži.

Pojavu herpesa prate mali plikovi ispunjeni tečnošću koji mogu da svrbe, bole ili peckaju. Plikovi nakon nekog vremena pucaju, prelaze u krastu,a kad ona sazri otpada i ne ostavlja ožiljak.

Narodni recepti za lečenje herpes simpleks
Komentari
Loading...