Sačuvajte zdravlje vaših bubrega uz ove savete

Ovim tekstom želimo da Vam predstavimo biljke koje su provereno najbolji čuvari bubrega…

rr

Čuvarkuća

Čaj od listova ove biljke odličan je za izlučivanje mokraće i čišćenje bubrega. Dve kašike listova preliti čašom ključale vode, ostaviti da odstoji dva sata, procediti i piti po četvrtinu čaše, četiri puta na dan, pre jela.

Maslačak

Ima opšte pročišćavajuće delovanje, a kada su bubrežne bolesti u pitanju, treba koristiti list i koren ove biljke. Maslačak je vrlo moćan diuretik i pravi je lek za urogenitalni trakt.

Rastavić

Najčešće se koristi kao diuretik i značajan je u terapiji svih bubrežnih bolesti. Najbolje ga je uzimati u obliku dekokta (uvarka) – 50 g rastavića kuvati u litru vode dok polovina tečnosti ne uvri. Napitak procediti i piti dva puta dnevno, ujutro i uveče.

Način kako da se izborite sa bolovima

Preliti 3 kašike iseckanog korena i suvi listova peršuna s pola litra hladne vode i kuvati 10 minuta, a potom poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šoljicu čaja.

Kuvati devet glavica crnog luka s ljuskom u pet litara belog vina dok ne uvri polovina tečnosti. Napitak procediti, preliti u manju posudu i kuvati još sat vremena. Kada se prohladi, sipati u staklenu flašu i svakog jutra na prazan stomak piti po kašiku ovog sirupa.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...