Sačuvajte liniju preko zime-Saveti

Da biste i ove zime bili u fenomenalnoj formi i da biste se osećali dobro, ne morate da držite dijetu. Umesto toga koristite začine koji će vam pomoći da održite liniju.

 

lokCrni biber

Ovo je jedan od onih začina koji se nalazi u svačijoj kuhinji, a može da bude odličan saveznik protiv gomilanja kilograma za vreme predstojećih praznika.

Cimet

Cimet će vam pomoći da odmorite i regenerišete mišiće nakon nekog velikog napora. Jedno istraživanje objavljeno u Journal of Preventive Medicine pokazalo je da su žene koje su konzumirale kašičicu i po cimeta svaki dan, u periodu od 6 nedelja, uspele da umanje bolove u mišićima nakon vežbanja.

Đumbir

Ne samo što će vam umanjiti bolove u stomaku, đumbir će da vam pomogne da se osećate siti i ujedno da topi kalorije. Pokazalo se da su žene sa viškom kilograma koje su uz doručak pile čaj od đumbira, jele manje od onih koje nisu pile ovaj čaj.

Vanila

I sam miris vanile može da vam pomogne da kontrolišete želju za slatkišima.

Ispitnice sa prekomernom težinom koje su imale flaster sa mirisom vanile, za pola su smanjile unos slatkiša, dok su one koje su imale flastere sa mirisom limuna, recimo, nisu pokazale nikakve promene u ishrani.

Da ne biste preterale sa slatkišima za vreme praznika, možete da probate da zapalite sveću sa mirisom vanile ili možda da koristite parfem sa ovom aromom.

Srodni članci:

Komentari
Loading...