Sačuvajte lepotu i zdravlje uz ove namirnice

Stručnjaci često ističu da trebamo uživati u sezonskim namirnicama jer ćemo tako telu pružiti najviše hranjivih materija, što će poboljšati zdravlje i izgled.

tr

Bundeva

Odličnog je ukusa i neguje kosu i kožu. Sadrži vitamin A, koji ima antioksidativno delovanje i smanjuje nivo slobodnih radikala u telu koji su zaslužni za prevremeni nastanak bora i diskoloracije kože.

Negujte se uljem semenki bundeve!

Sadrži i minerale bakra i cinka koji će smanjiti vidljivost tamnih mrlja uzrokovanih aknama, a takođe će pomoći kod kožnih problema.

 

Cvekla

Cvekla će potaknuti detoksikaciju kože i stimulisati proizvodnju i regeneraciju ćelija. To ćete ubrzo primetiti na izgledu kože.

Pripremite sok od cvekle za zdravlje i lepotu!

Antioksidacijska svojstva cvekle će sprečiti prevremeni nastanak bora i smanjiti oštećenja kože uzrokovana spoljnim faktorima.

Brusnica

Ovo malo bobičasto voće ima odlična nutritivna svojstva. Brusnice su moćan antioksidans, povećavaju elastičnost kože i sprečavaju nastanak prištića.

Brusnice se mogu koristiti za smanjenje akni i ublažavanje simptoma psorijaze i dermatitisa, zbog čega ih kozmetička industrija sve češće dodaje u svoje proizvode.

Orasi

Odličan su izvor omega 3 masnih kiselina koje jačaju membranu kože, čine je sjajnom, mekšom i mladolikom. Protivupalna svojstva oraha će pomoći kod smanjenja prištića i akni.

Orasi će kožu i kosu opskrbiti važnim nutritivnim materijama i eliminisati toksine koji kožu čine oštećenom, suvom i grubom na dodir.

Srodni članci:

Komentari
Loading...