Sa ovim napitkom zaštitićete srce, vid, sprečiti rak…

Svi znamo koliko je zdravo piti puno vode. To je verovatno najbolja stvar (a uz to i bez kalorija) koju možete učiniti za svoje zdravlje. Budući da je voda mnogima ‘dosadna’, možete joj dodati ukus uz pomoću limuna. A evo koje su i druge prednosti sa ovim napitkom:

piti

1. Limun, kao i ostali citrusi, pun je C vitamina. To je antioksidans koji popravlja ćelijska oštećenja, usporava bolesti starenja, uključujući i kardio-vaskularna obolenja i rak, te održava vaš vid zdravim.

2. Pomaže u borbi protiv starenja kože. A u kombinaciji s hidratacijom, koju dobijate iz vode, kao da ste udvostručili izvor mladosti.

3. Čak i ako ne verujete u ‘čišćenje tela’, znajte da limun ipak pomaže u izbacivanju toksina iz tela.

4. Limun će vam pomoći kod želudačnih tegoba i poboljšati probavu, pogotovo u kombinaciji s toplom vodom ili s malo mente, koja je poznata po tom što smiruje želudac i mučninu.

5. Limun sadrži antiupalna i antibakterijska svojstva koja mogu poboljšati imunitet i rešiti vas prehlade i gripe koji haraju zimi. Uz to, može pomoći nadraženom grlu.

6. Limun može osvežiti vaš dah. Nemojte verovati u mitove o tome da će on oštetiti vašu zubnu caklinu. U malim količinama u vodi, rizik je izuzetno nizak.

Zapamtite da se sve navedeno odnosi na dodavanje kriške limuna ili malo isceđenog limuna u vodu, a ne kupovinu vode s ukusom limuna, koja vrlo verovatno ima dodat šećer i konzervanse.

Komentari
Loading...