Rodiola- prirodni antidepresiv

Ukoliko ste pod stresom, nedostaje vam energija i osećate se tužno i iscrpljeno, raspitajte se za biljku koja predstavlja prirodni antidepresiv.

rodiola

Rodiola je biljka koja potiče iz Sibira i Kine i naziva se još i zlatnim korenom i planinskom ružom. Najpoznatija je po tome što adaptira osobu na fizički i psihički stres i daje joj više energije i životnog elana.

Nedavno istraživanje obavljeno u Švedskoj potvrdilo je da rodiola popravlja intelektualne performanse, smanjuje stres i nivo kortizola u krvi.

U drugom istraživanju objavljenom u časopisu alterantivne i komplementarne medicine, rodiola je potvrdila pozitivno dejstvo na ljude sa anksioznim poremećajem.

Treće istraživanje je dokazalo dejstvo rodiole kao prirodnog antidepresiva.

I preko 300 istraživanja je pokazalo da ova biljka blagotvorno utiče na stres, anksioznost, depresiju i da uzimanje ekstrakta korena rodiole nema negativne efekte, za razliku od lekova protiv pomenutih poremećaja.

Kada uzmete ekstrakt ove biljke, odmah osetite efekat. Ljudi su prijavljivali povećanje energije, bolje raspoloženje, manje opterećenje stresom, bolji san i bolje seksualne performanse.

– Antioksidansni efekat
– Antikancerogeni efekat;
– Povećava bioelektričku aktivnost mozga
– Sprečava srčane aritmije;
– Stimuliše tireoidnu funkciju;
– Potpomaže stvaranje mišića
– Poboljšava funkcije spolnih žlezda
– Povećava nivo serotonina
– Ublažava emotivni stres
– Oporavlja od fizičkog napora
– Povećava fizičku i radnu sposobnost

Komentari
Loading...