Generic filters
Exact matches only

Rešite se zapušenih sinusa – Savet

 

Najčešći zdravstveni problem kod sinusnih infekcija ili prehlade jeste začepljen nos, što se javlja kao simptom.

btt

Međutim ovi zdravstveni problemi mogu se javiti zbog raznih faktora, mogu se javiti zbog alergije, peludne groznice, ali kao i posledica upale sinusa ili nosnih polipa.

Iritansi, bakterije ili virusi uzrokuju iritaciju sluznice u sinusnim šupljinama, a vaši nos stalno curi i stalno je začepljen gore, što uzrokuje poteškoće u disanju. Iako nosna začepljenja najčešće ne traju više od nedelju dana, vrlo su neprijatna. Ovim člankom predstavićemo vam kako da jednostavno oslobodite sinuse i rešite poteškoće sa disanjem u tren oka.

Postupak:

Postavite vrh jezika na nadalje dostupnu tačku nepca u unutrašnjosti usne šupljine i lagano uprite prema gore. Zatim, postavite vaš palac između obrva i jako pritiskajte 20 sekundi, napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon što ponovite ovaj proces nekoliko puta potaknućete sinuse da se počnu cediti.

Prema objašnjenju dr. Lise Destefano sa medicinskog univerziteta za osteopatiju u Mičigenu, ova tehnika uzrokuje pritisak na raonik, kost koja se pruža kroz nos. Pritiskanjem i trljanjem raonične kosti olabavljuje začepljenje, što omogućuje oslobađanje sinusa od sekreta.

Znaci infekcije sinusa
Komentari
Loading...