Generic filters
Exact matches only

Rešite se zanoktica uz ove savete

Uzrok za pojavu zanoktica je najčešće suva koža.

yy 1

Ponekad zna da ih prouzrokuje i nešto drugo kao što je nepravilan manikir, razna hemijska sredstva ili jednostavno nedostatak minerala i vitamina kalcijuma i gvožđa u telu.

Najčešće se javljau u zimskom periodu zbog suvog i hladnog vazduha koji nepovoljno deluju na kožu. A kako je koža oko noktiju jako tanka i osetljiva, važna je prevencija nastanka zanoktica. Kožu koja se nalazi oko noktiju treba svakodnevno da mažete hranljivom kremom i osigurai joj dovoljno vlažnosti kako bi bila što elastičnija. Kožicu koja se nalazi oko nokta treba nežno potiskivati prema korenu nokta, a ruke je potrebno da zaštitite što ste češće u mogućnosti. Ako se zanoktice na rukama kojim slučajem pojave, a znaju da se jave u zavisnosti o tipu kože, najbolje bi bilo da ih omekšate u mlakoj vodi i pažljivo podrežete makazicama. Nikako nemojte da ih trgate, jer zna da se stvore ranice ili mesta koja krvare, pokušajte takve stvari da dezinfikujete.

Ovo su neka od rešenja:

 1. Prvo što treba je da uklonite mrtvu kožu koja se nalazi na korenu nokta, odgovarajućim račvastim alatom koji se nalazi u sklopu pribora za nokte. Potrudite se da ne koristite tuđi pribor za nokte, već da on bude samo vaš. Jer deljenje i pozamljivanje pribora za nokte zna često da dovede i do razmene bakterije koje se nalaze u koži oko nokta i onda sami sebi možete da napravite problem.

2.Ako su se pojavila upala zanoktice savetujemo vam da grickalicom ili makazicama pažljivo uklonite višak kože koja je suva, a ostatak da tretirate na ovaj način-prvo očistite vašu kožu sapunom, a onda nokte i kožu dobro namažite kremom koja je masna.

3. Kada ste uklonili mrtvu kožicu koja se nalazi oko nokta od koje nastaju zanoktice na rukama, potrudite se da se ta koža više ne skuplja, tako što ćete potiskivačem za nokte koji se nalazi u priboru gurati kožu.

4. Upaljena crvena koža koja se nalazi oko noktiju ako svrbi, to je znak da su se razvile bakterije ili gljivice. Ukoliko svrab ne prestane sa pranjem ruku ili tretiranjem tog dela alkoholom, probajte da dezinfikujete kožu hidrogenom. Mada naša preporuka bi bila da se posavetujete sa stručnim licem ako su zagnojene zanoktice na rukama.

5. Nemojte da grickate nokte i zanoktice, kada se nađete pod stresom. Vaš problem sa zanokticama na prstima samo će da se obnavlja i obnavlja. Isto tako veoma je bitno šta unosite u svoj organizam. Neka hrana koju jedete bude bogata omega-tri masnim kiselinama, proteinima, kalcijumom, gvođžem i cinkom. To će da vam obezbedi da brži rast noktiju.

6. Nemojte često da perete ruke ili ako koristite jake hemikalije, obavezno redovno koristite hidrantantu kremu za nokte i ruke. Važno je da koža ruku bude vlažna. Nemojte da koristite raznorazne lakove za nokte, a aceton bi bilo dobro da bude uljani. Nije retkost da se zanoktice usled nedostatka vitamina pojave i na nogama. Najbolje ulje za zanoktice na rukama Naši nokti zahtevaju sa vremena na vreme da im se posveti pažnja , svi smo uglavnom zauzeti i nemamo vremena da redovno brinemo o noktima i zanokticama narukama.

Ovo ulje sa limunom će nežno da hrani nokte, a potrebno je :

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašikica ulja vitamina E
  • 2 kapi eteričnog ulja lavande
  • 2 kapi eteričnog ulja limuna

Na blagoj vatri blago ugrejte maslinovo i kokosovo ulje zajedno. Dodajte vitamin E i esencijalne kapi ulja pomešajte zajedno. Prelijte dobijeno ulje za nokte u jednu činiju.

U činiju potopite svoje nokte u toplo ulje. Opustite se i umasirajte smesu lagano u nokte, obratite posebnu pažnju na vaše zanoktice na prstima. Držite dok se ulje ne ohladi. Kada završite nokte obrišite čistom krpom i možete da se divite njihovom sjaju, a od zanoktice na rukama neće biti ni traga.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...