Rešite se viška kilograma na zdrav način

Predstavljamo vam zdrav način ishrane kojom se na lak način, bez gladovanja možete rešiti 10 kg do mesec dana! 

hh 1

Sve što je potrebno je da pokušate da izbacite ugljene hidrate od ponedeljka do subote, a u nedelju ih konzumirajte i za doručak i za ručak.

Najbitnije je iz ishrane izbaciti ono što vas najviše goji. Najčešće su najveći problem ugljeni hidrati.

Pokušajte da izbacite ugljene hidrate od ponedeljka do subote, a u nedelju ih konzumirajte i za doručak i za ručak. Onda od ponedeljka ispočetka. Naravno, možete izabrati bilo koji dan u nedelji da počnete, bitno je samo da 6 dana ne unosite ugljene hidrate, sedmi je dan za opuštanje, pa onda opet sve ispočetka dok ne skinete željenu kilažu.

Ove namirnice možete da jedete:

Svaku vrstu mesa 

Praseće, jagnjeće, živina ili riba može se jesti u neograničenim količinama. Način pripreme je po želji, ipak najbolje rezultate imaćete ako jedete meso sa roštilja, kuvano ili grilovano, mada ni prženo neće naškoditi vašoj dijeti, ali može uticati na zdravstveno stanje (povišen holesterol, problemi sa pritiskom…).

Mlečne proizvode 

Mlečne proizvode možete jesti, ali birajte one sa što manje ugljenih hidrata. Takođe, ne preterujte sa ovim namirnicama: feta, beli sir, kačkavalj, jogurt pola litra dnevno maksimalno.

Zeleno povrće 

Svo zeleno povrće: kupus, zelena salata, krastavac, karfiol, brokoli, luk, malo paradajza, tikvice, špargla, celer, spanać, rukola… Baš sve zeleno (osim graška), a ponešto i od drugih boja poput paradajiza i paprike. Izbegavajte povrće poput graška, pasulja i sočiva.

Jaja na sve načine 

Možete ih spremiti na sve načine, a ako ih pržite, onda sa malo ulja – maksimalno supena kašika ulja.

Orašasti plodovi

Badem, orah, kikiriki, lešnik… Konzumiranje ovih namirnica takođe ima ograničenje – šaka dnevno.

*Voda je veoma bitna i tokom celog dana treba popiti minimum 2.5 litra.

Ovo nikako ne smete da jedete:

Bilo kakvo pecivo i testeninu – bilo šta od brašna. Voće, sem limuna. Grickalice, slatkiši, alkohol, šećer u bilo kakvom obliku

Prvu listu koristite prvih 6 dana. Sedmi dan unosite za doručak i ručak testeninu, krompir, pirinač, sve osim slatkiša. Ako baš morate da jedete slatko onda uzmite med ili neki integralni keks, par komada. Onda se vraćate opet na prvi dan i opet se šest dana hranite bez ugljenih hidrata.

Ova dijeta napada masti na najbolji način, a pritom čuva mišiće. Ipak, poželjne su konsultacije sa vašim doktorom pre prelaska na ovaj režim ishrane, pogotovo ako imate zdravstvenih problema.

Srodni članci:

Komentari
Loading...