Rešite se podočnjaka na prirodan način

Užurban način života, nedostatak sna, nepravilna ishrana, stres i loša nega kože su glavni uzroci nastajanja podočnjaka.
Postoji mnogo načina uz pomoć kojih se možete osloboditi ovih tamnih krugova ispod očiju. Umesto da trošite novac na kozmetičke proizvode, najbolje je da se okrenete prirodnim lekovima. Koža oko očiju je vrlo mekana i nežna. Sigurno ste videli da mnoge žene primenjuju kriške krastavca na oči. To je zapravo vrlo učinkovit domaći lek koji može “izlečiti” podočnjake i okrepiti umorne oči. Evo nekoliko načina kako možete koristiti ovo povrće u svrhu uklanjanja podočnjaka.

krass

Hladne kriške

Operite lice mlakom vodom oko 4-5 minuta. Posušite. Izrežite dve kriške svežeg krastavca i staviti ih na svoje oči. Opustite za 10-15 minuta. Najbolje je da koristite ohlađeni krastavac jer hladnoća može još bolje okrepiti umorne oči. Uklonite kriške i isperite lice hladnom vodom. Učinite to tri puta sedmično kako biste se rešili tamnih krugova.

Sok krastavca

Takođe možete masirati lice uključujući i područje ispod očiju s sokom krastavca. On će očistiti kožu i posvetliti podočnjake.

Izrendisani krastavac

Ako želite, možete pomešati izrendisani krastavac sa sandalovinom u prahu i masirati područje ispod očiju. To vam može pomoći da se jednostavno rešite podočnjaka.

Masaža

Izrežite dve kriške krastavca, a zatim ih potopiti u hladnu vodu na pet minuta. Izvadite ih i masirajte zatvorene oči. To će opustiti umorne oči i izlečiti natečenost oko očiju.

Komentari su zatvoreni..