Rešite se nesanice uz ove savete

Postoje brojni kućni lekovi koji vam mogu pomoći da se rešite nesanice.

fd

Toplo mleko

Veoma jednostavan prirodni lek za nesanicu koji za razliku od mnogih ne izaziva nikakve štetne posledice.Mleko sadrži triptofan koji pomaže da se lakše zaspi.

Pomešajte ¼ kašičice cimeta u prahu i šolju mlake vode. Popijte 1 sat pre odlaska u krevet.

Čaj od kamilice

Čaj od valerijane protiv nesanice je sigurno napopularniji ali kako valerijana može imati jako dejstvo na neke osobe koje se može produžiti i tokom jutra možda je bolje da prvo probate kamilicu.Kamilica deluje kao pomoćno sredstvo za uspavljivanje jer sadrži apigenin koji ima sedativno dejstvo.

Prokuvajte šolju vode i dodajte kašičicu kamilice. Pokrijte posudu i ostavite 15 minuta. Procedite i pijte redovno.
Dodajte prstohvat cimeta i malo meda da biste obogatili ukus.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće sadrži aminokiseline koje ublažavaju umor. Jabukovo sirće razlaže masne kiseline koje oslobađaju triptofan koji pomaže da se prirodno zaspi. Med podiže nivo insulina i oslobađa serotonin koji reguliše cikluse sna. Ovi prirodni lekovi protiv nesanice su veoma efikasni kad se koriste zajedno.

Pomešajte 2 kašičice jabukovog sirćeta i šolju meda. Uzimajte ovaj sirup svake noći sa vodom ili bez nje.

Kumin

Seme kumina ima umirujuće dejstvo koje pomaže kod lečenja nesanice.Mnogi prirodni lekovi protiv nesanice deluju bolje kad se koriste sa još nekom namirnicom ili biljkom, takav je i kumin.

Izgnječite zrelu bananu i pomešajte je sa kašičicom kumina u prahu. Pojedite pre odlaska u krevet. Ponavljajte ovaj postupak redovno.

Med

Med pomaže da se opustimo i smiruje stomak tokom noći. Sadrži prirodni šećer koji podiže nivo insulina i triptofan koji će vas uspavati.

Pomešajte dve kačičice meda i čašu vode. Popijte pre večere. Ili jednostavno uzmite punu kašiku meda pre odlaska na spavanje.

Ovi prirodni lekovi su veoma efikasni za lečenje akutne nesanice, a isto tako i hronične. Različiti lekovi različito deluju od osobe do osobe, probajte neke od nabrojanih da biste lepo spavali svake noći.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...