Rešite se neprijatnog mirisa stopala

Problemi sa znojnim stopalima neprijatnog mirisa leti postaju još veći jer se zbog visokih temperatura i stopala više znoje. Znojenje je zapravo važno za kožu stopala jer je ona izložena neprestanom trenju, savijanju i pritiskanju usled hodanja i da nema znoja, postala bi suva, ispucala i vrlo bolna. Zato koža stopala ima najviše znojnih žlezda.

sst

Problem nastaje kad znojenje postane preterano i propraćeno izrazito neprijatnim mirisom. Potrebno je nositi pravilnu obuću koja ne stišće stopalo. Leti nosite otvorene sandale da bi noge disale ili još bolje, hodajte što više bosi. Kupujte obuću od kože i čarape od prirodnih materijala koji će upijati znoj te izbegavajte čistu sintetiku. Iako imate svoje omiljene cipele, čizme ili sandale, pokušajte što češće menjati obuću…

Bacite obuću čim poprimi neprijatan miris koji se ne može odstraniti ni hemijskim sredstvima. Perite stopala svako jutro mlakom vodom u koju ste dodali malo sode bikarbone i nakon što se vratite kući s posla, te, ako je potrebno, i pre odlaska na spavanje. Nikad ne navlačite već iskorišćene čarape, posebno ako su se već usmrdile. Nakon pranja na noge nanesite talk puder koji će upiti suvišan znoj.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari su zatvoreni..