Rešite se mladeža na prirodan način

Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje.

mla

Mogu se pojaviti bilo gde na koži, a kad se pojave na vidljivom mestu predstavljaju estetski problem.

Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokim nivoom hormona, a neki su i nasledni.

U većini slučajeva mladeži se uklanjaju hirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem.

Hirurg odstranjuje mladež tako da ga iseče i nakon toga spoji kožu unutrašnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu hirurga da to što bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta.

Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža.

Ako pokušate sami da uklanjanje mladeža (kancerogeni) , on će nestati, ali će unutrašnji slojevi i dalje biti aktivni te će se bolest razvijati u vašem telu.

1. Recept

Isecite list aloa vere na pola i iscedite iz njega gel na gazu i dodate sok od limuna. Stavite gazu na problematično mesto i ostavite da deluje tako tri sata. Nakon toga ponovite taj postupak s novom gazom i gelom koji je preostao u drugom listu aloa vere. Ponovite ovaj postupak dva do tri dana za što bolje rezultate.

2. Recept

Vrlo učinkovit i dostupan prirodni lek za uklanjanje madeža je i beli luk. Ogulite beli luk i gnječite ga sve dok se ne pretvori u pastu.

Tu pastu pre spavanja nanesite direktno na problematično mesto i ostavite da deluje preko noći. Ujutru skinite pastu. Ponavljajte taj postupak sve dok madež ne nestane.

Da li vas brinu mladeži?

Komentari su zatvoreni..