Rešenje za slabe i oštećene nokte

Ako se vaši nokti lome ili listaju ili su jednostavno krhki i tanki, onda je pravo vreme da isprobate jod za jačanje noktiju.

 

Za dve nedelje, a možda čak i manje, vaši nokti će postati jaki i videćete značajnu razliku.Uz to, vaši nokti će brže rasti, a jod možete koristiti i na nogama i na rukama.

Nokte treba premazati jodom kada krenete na spavanje. Ostavite jod na noktima preko noći, a ujutru isperite. Ako vam je lakše, uzmite praznu bočicu i iskoristite četkicu od laka za nokte (prvo je očistite i dezinfikujte) kako biste jod ravnomerno naneli na nokte.

Možda će vam biti teško da uklonite jod ujutru, ali to možete učiniti pomoću paste za zube. Samo je namažite na nokte i isperite.

Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta nedeljno.

U jednom trenutku, nokti će odbacivati jod, odnosno neće ga upijati. To je znak da u organizmu imate dovoljno joda i da treba da napravite pauzu.

Kupka za nokte sa jodom

Kupka za nokte učiniće da vaši nokti budu dezinfikovani, očišćeni od prljavštine i bakterija, a uz to, doprineće njihovom rastu i jačanju.

Evo šta vam je sve potrebno da napravite kupku sa jodom:

  • 2 kašičice soli
  • 4 kapi joda
  • 1/3 čaše ceđene pomorandže ili limuna
  • 1/3 čaše vode

U toplu vodu treba dodati so, a onda i sok od narandže ili limuna i jod. Smesu treba mešati. Potopite prste u ovu smesu i držite ih desetak minuta u tom položaju. Ne morate ispirati ovu smesu sa noktiju, samo prebrišite i namažite kremu koju inače koristite za stopala.

Maska za nokte sa jodom

Ovo je maska za nokte sa jodom koja će vam sigurno biti od koristi. Ona se koristi za jačanje noktiju, pa ćete sa njenom redovnom upotrebom, zaboraviti na listanje noktiju.

Koristi se čičkovo ulje (150 grama) i ono treba da se zagreje. Njemu ćete dodati 1 kašičicu soka od limuna koji ste iscedili i 8 kapi joda.

Tuferima ćete ovu smesu naneti na nokte i ostaviti preko noći.

Jod za nokte može učiniti da oni ponovo postani zdravi i jaki. Ipak, to nije sve. Uz jod možete da rešite probleme koji su nastali na noktima i možete da otklonite uporne gljivice, kao i mnoge druge probleme!

NAPOMENA

Ono što je važno da spomenemo jeste da jod ne treba da koristite ukoliko su vaši nokti zdravi i jaki, jer može doći do suprotnog delovanja. Nemojte mazati jod na zdrave nokte jer ih može dodatno isušiti, pa može doći i do listanja noktiju.

On je idealan kada su vaši nokti pod infekcijom, ako je prisutna upala, ako su se pojavile gljivice, ako vam je nokat urastao.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...