Rešenje za masnu kosu

Da bismo izbegli često pranje kose, a opet postigli da nam kosa izgleda čisto, verovali ili ne u tu svrhu možemo upotrebiti upravo bebi puder za masnu kosu.

 

Svakodnevno pranje kose nije zdravo ni praktično ni za koga od nas.

Da bismo se spasili čestog pranja kose, kao alternativu prvu danas govorimo o bebi puderu za masnu kosu, koji je tu da upije višak masnoće i da učini da nam kosa u određenim situacijama izgleda čisto. Ništa nam kao puder ne može pomoći pogotovo kada žurimo i nemamo vremena da operemo kosu.

Kada su svetla i plava kosa u pitanju, imamo rešenje, ali šta da radimo kada je tamna dlaka u pitanju?

U tom slučaju možemo iskoristiti kao privremeno rešenje kakao prah, koji je takođe snažan antioksidans i sakupljač masnoće. Osim što se koristi kao prirodni izvor gvožđa, može se efikasno iskoristiti i u kozmetologiji.

Ono što nas baš i ne raduje previše kada je upotreba bebi pudera za kosu u pitanju, je njegovo loše dejstvo na kosu i kožu glave. Kada se nanese puder, on savršeno prijanja na kosu i kao rezultat imamo baršunastu frizuru.

Međutim, kada padne na kožu glave i odleži tu duže od 24h, dolazi do preteranog taloženja nekoliko slojeva pudera, što za posledicu ima neadekvatnu razmenu kiseonika sa spoljašnjom sredinom. Duboke pore na glavi su zapušene i koža ima problem da diše.

Zato se upotreba pudera za kosu isključivo preporučuje samo jedanput do sledećeg pranja, nikako ne taložiti više slojeva jedan preko drugog. Kao posledicu možete izazvati kožu da luči još više sebuma i tada dolazi do pojave peruti.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...