Rešenje za jaku upalu mišića

Krenuli ste sa novim fitnes programima i nakon prvih treninga osećate ozbiljnu upalu mišića. Doslovno ne možete da podignete ruku i listovi su tvrdi poput kamena.

hh

Na svu sreću postoje i jednostavni prirodni lekovi koji su vrlo delotvorni i koji svako može da isproba u slučaju upalnih procesa u mišićima.

Sok od višanja

Prema jednom istraživanju objavljenom u magazinu Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports, sok od višanja je vrlo delotvoran u slučaju mišićnih upala.

Antioksidanti u višnjama koji se zovu antocijani pomažu u sprečavanju upalnih procesa u organizmu. U danima kada imate jače treninge, obavezno pijte sok od višanja.

Kafa

Jutarnja kafa koju konzumirate ne samo da će vas razbuditi, već će biti vaš saveznik u treningu. Studije su pokazale da kafa smanjuje osećaj umora u mišićima. Uprkos uvreženim medicinskim preporukama, fitnes trener En Kulc autorka bestselera “Eat Right for Life” preporučuje dve šoljice kafe pre treninga. Zahvaljujući kofeinu popravićete svoju koncentraciju i povećati nivo energije.

Led

Tretmani u toplim kadama daju bolje inicijalne rezultate, ali varijanta oporavka mišića sa ledom se pokazala kao najefikasnija. Tople kupke obezbeđuju sveukupno opuštanje mišića i umereno otklanjanje bola, dok led sprečava dalje oštećenje mišića i ubrzava proces oporavka.

Dubinska masaža tkiva

Kvalitetna masaža nakon treninga pomaže u poboljšanju protoka krvi do mišića i ubrzava proces otklanjanja upalnih hemikalija koje izazivaju zamor.

Masaže različitih mišićnih grupa otklanjaju bol i zapaljenja. Takođe možete i sami da odradite masažu bolnih mišića tako što ćete koristiti elektronske masažere ili tenisku lopticu.

Srodni članci:

Komentari
Loading...